Reisjaar 2016 – Een terublik

Het jaar 2016 zit er al weer zo goed als op. Het was weer een enerverend jaar waarin we weer een aantal verschillende landen op onze lijst konden doorstrepen. In totaal bezochten we 8 verschillende landen en verbleven we in 20 verschillende onderkomens.

Stedentrip Boedapest

Jeffrey begon het reisjaar met zijn vader in Boedapest: de stad die we in 2012 ook al eens samen bezochten. Met een heerlijk winterzonnetje liepen we 2 volle dagen in de stad. 1 dag spendeerden we in het stadsdeel Pest en de andere dag in Boeda, aan de overzijde van de rivier de Donau die de stad in twee gedeeltes opsplitst.

Lees hier alles wat je wilt weten over een stedentrip naar Boedapest.

 

Legoland Billund

We hebben er met ons vieren (wij en 2 vrienden) heel wat potjes ‘duizenden’ voor gespeeld en in het voorjaar van 2016 was het dan zover: we konden met de inhoud van de speelpot naar Legoland in Billund!

Duizenden is een kaartspel waarbij je zo snel mogelijk 1000 punten moet zien te behalen. Elke punt was in ons geval een cent waard. Wanneer iemand van ons de 1000 punten bereikt, legt de rest voor elke punt die hij of zij tekort komt, een cent in. De opbrengst varieert per speelavond (gemiddeld is het zo’n 5 Euro).

In Denemarken verbleven we in een huisje op een half uurtje rijden van Legoland. Twee dagen liepen we van opening- tot sluitingstijd in het park. Het zal er vast een beetje maf hebben uitgezien, 4 jongvolwassenen die dolenthousiast van attractie naar attractie snelden.

 

Roadtrip IJsland

Het absolute hoogtepunt van ons afgelopen reisjaar was ons verblijf op IJsland. We zagen walvissen en papegaaiduikers, zwommen in een zwembad met een fantastisch mooi uitzicht, reden langs de mooiste watervallen en zagen de aarde borrelen en pruttelen. Het was niet alleen een hoogtepunt van het afgelopen jaar, maar wat ons betreft 1 van de mooiste bestemmingen waar we ooit zijn geweest.

Uit in eigen land

Vaker dan voorgaande jaren, bezochten we dit jaar leuke plekken in Nederland. Het gevangenismuseum in Veenhuizen en de Zaanse Schans vonden we het meest de moeite waard.

Roadtrip Bulgarije – Griekenland – Macedonië

In september maakten we een roadtrip van twee weken door Bulgarije, Griekenland en het oosten van Macedonië. Ons begin en eindpunt was de Bulgaarse hoofdstad Sofia. We bezochten onder andere het Rila Klooster, we maakten een stadswandeling door Thessaloniki, relaxten op de stranden van Chalkidiki, bezochten de Meteora kloosters, reden door het noorden van Griekenland en ontdekten de rust en natuur in het oosten van Macedonië.

 

Lublin

In het najaar ging Jeffrey weer met zijn vader op stap. De bestemming? Lublin, een onbekend stadje in het oosten van Polen. We maakten een dagtrip naar Warschau (2 uurtjes treinen) en bezochten het indrukwekkende concentratiekamp Majdanek.

Meer weten over Lublin? Lees dan dit artikel.

Jaarafsluiter: kerstmarkt

Zoals ieder jaar gaan we aan het eind van het jaar 1 of 2 dagen naar Duitsland. Ditmaal gaan we terug naar Dusseldorf. De stad met 1 van de leukste kerstmarkten van Duitsland. Een dag later bezoeken we Duisburg, een stad waar we nog niet eerder zijn geweest. En wat we volgend jaar gaan doen? Dat gaan we de komende weken bekijken, concrete plannen hebben we nog niet.

 

Wij wensen iedereen een gezond en reislustig 2017!

3 reacties

 • Marcella schreef:

  Mooi reisjaar, prachtige bestemmingen! Wij gaan in juni naar IJsland, superveel zin in! Jullie roadtrip in september klinkt ook goed trouwens. Die zet ik op mijn wishlist!

  • reisbloggers schreef:

   IJsland, gaaf! Gaan jullie daar ook een autorondreis maken? We lezen de verhalen wel op je blog!

 • Wanda schreef:

  Wat een leuke reizen hebben jullie gemaakt! IJsland ken ik van verhalen van vrienden die ook erg onder de indruk waren van dit land. Dusseldorff zijn we dit jaar ook geweest, was zeker een aanrader in kersttijd.

Leave a Comment