Welkom op onze reisblog!

Tijdens de voorbereidingen verzamelen wij veel informatie over de bestemmingen. Hiervoor lezen we ook regelmatig reisverslagen en artikelen van reizigers die al op de plekken zijn geweest. Tijd om iets terug te doen voor de medereizigers!

Wij willen op deze site onze reisverhalen, reistips, adviezen, praktische informatie en inspiratie met jullie delen. Ook vind je hier binnenkort meer informatie over de voorbereidingen en onmisbare dingen die nodig zijn voor een (lange) reis. Al onze verhalen en artikelen zijn gebaseerd op onze eigen ervaringen. De routes en locaties waarover we schrijven, hebben we zelf dan ook afgelegd en bezocht.

Wie zijn de Reisbloggers?

Reisbloggers.nl is de reisblog van Jeffrey en Josanne. Sinds begin 2011 trekken we er samen regelmatig op uit met als doel om zoveel mogelijk van de wereld te zien. Het bleef de eerste tijd bij bestemmingen binnen Europa. Eind 2012 vond Jeffrey dat daar maar eens verandering in moest komen. In januari 2013 opperde hij voorzichtig het idee om eens een reis buiten Europa te maken, maar dan wel voor een langere tijd. Een periode van drie maand bleek voor ons beide goed haalbaar. Begin september vertrokken we naar Azië om ons idee werkelijkheid te laten worden. Ook daarna hebben we niet stilgezeten en hebben we aardig wat landen bezocht. Wekelijks verschijnt er hierover (in elk geval) 1 artikel op Reisbloggers.nl

Waarom een reisblog?

Wij zijn geen professionele reisbloggers en we zijn niet commercieel bezig. We schrijven uit eigen interesse en financieren alle reizen volledig zelf. We vinden het leuk om te schrijven over de plekken die we bezoeken en de reizen die we maken. Voor onszelf is het een groot online ‘dagboek’. We delen dit met de wereld om jullie, de lezers, te informeren en te inspireren. Het maken van een reis gaat verder dan alleen het beantwoorden van de vraag: waar gaan we heen? Vooral wanneer je besluit om een langere tijd op reis te gaan, kom je nog veel meer (serieuze) vragen tegen. Hoe bepaal je de reisroute en het reisbudget? Hoe kom je aan de financiële middelen? Hoe regel je eventuele benodigde visums?

Door middel van de berichten op deze reisblog willen we onze reiservaringen delen en de lezers inspireren en voorzien van praktische informatie. Wij hebben deze website een paar weken voor vertrek voor onze eerste lange reis van drie maanden door Azië opgestart. Voorheen maakten wij voor onszelf van elke reis een reisverslag. Wij hebben besloten om al deze reisverslagen ook op deze website te plaatsen en aan te vullen met artikelen waarin praktische informatie wordt gegeven. Alle gebruikte foto’s en teksten op deze website hebben we zelf gemaakt, tenzij dit anders is vermeld.

Op Reisbloggers.nl staat de reis en bestemming centraal. Onze website is geen schreeuw om aandacht. Daarom zijn we misschien wat minder persoonlijk dan andere reisblogs. Met andere woorden: je leest niet zo veel over onszelf op onze reisblog. Om toch een beetje een indruk te krijgen van ons, hebben we een aantal tags ingevuld die rond zijn gegaan in bloggersland. Hierdoor krijg je een beeld van onze manier van reizen, interesses en wat we leuk vinden aan het reizen.

Contact

Heb je vragen, opmerkingen, aanvullingen op onze artikelen of wil je met ons samenwerken? Mail ons dan! Dit kan via de contactpagina of schrijf een bericht bij het desbetreffende artikel.

Veel lees- & kijkplezier !
Groetjes Jeffrey & Josanne


Wereldkaart

Volg onze reisblog via Bloglovin

Reacties zijn afgesloten.