Onze reisroute door China

Reisroute-Shanghai-Beijing-Xian-GuilinWe hebben onze reisroute door China zelfstandig samengesteld. Hoewel het misschien geen unieke rondreis lijkt, hebben we toch aardig wat tijd besteed aan de samenstelling van de route. We hebben het aanbod van georganiseerde reizen bekeken en veel gelezen over het land. Aan de hand van al deze informatie hebben we een lijst opgesteld met plekken in China die we graag wilden zien. Dit hebben we vervolgens met behulp van kleine post-it papiertjes op de landkaart gemarkeerd. Op deze manier hadden we een mooi overzicht van de plekken die we wilden bezoeken. Nu moesten er nog keuzes worden gemaakt. Het was onmogelijk om al onze wensen te vervullen. Al vrij snel viel Chengdu en de regio rondom Dali af.

Het was nu alleen nog zaak om verbindingen te zoeken en alles binnen de verblijfsduur in te plannen. De optie om het Zhangjiajie National Park te bezoeken, hielden we open. We wilden tijdens de reis inschatten of het mogelijk was om vanaf Xi’an via Zhangjiajie en Fenghuang naar Guilin te reizen. Uiteindelijk hebben we onderweg toch maar besloten om een binnenlandse vlucht te nemen. Hierdoor hadden we ruim de tijd om de omgeving van Yanghsuo te verblijven. Achteraf gezien hebben we hier geen spijt van gehad. We hebben nu een paar heerlijke relaxte dagen op het platteland van China gehad.

We wilden de eerste week van september uit Nederland vertrekken. Voor 1 oktober wilden we China zeker weer verlaten, aangezien dan de Golden Week begint. In deze periode gaat heel China op reis en is het overal vreselijk druk. Na China wilden we doorreizen naar Vietnam. Dit verkleinde de flexibiliteit van het begin en eindpunt van onze rondreis door China. Je kunt niet vanaf heel veel plaatsen in China naar Vietnam vliegen. Als dit dan al kan, betaal je vaak erg veel geld voor een vliegticket. Uiteindelijk, na alle mogelijke richtingen te hebben uitgezocht, bleek het het voordeligst om te beginnen in Shanghai en te eindigen in Guilin. Vanaf Guilin konden we namelijk doorvliegen naar Hanoi.

Op de onderstaande plattegrond hebben we onze reis door China weergegeven:


Onze rondreis door China weergeven op een grotere kaart

Wil je meer lezen over deze reis? Lees dan ons reisverslag van China of 1 van de artikelen over China op deze site.

Leave a Comment