Lublin: Een verrassende bestemming voor een stedentrip

Lublin is een stad in het oosten van Polen. De stad is niet bekend bij het grote publiek. Daar zal de komende jaren vast en zeker verandering in komen. De stad heeft alles in zich om in de toekomst uit te groeien tot een bekende toeristische stad. Kijk en oordeel zelf!

Vanaf Eindhoven kun je met Wizzair naar Lublin vliegen. Lublin heeft een eigen vliegveld. Lublin Airport, gelegen op zo’n 15 kilometer van de stad, is een heel klein vliegveld. Momenteel arriveren en vertrekken er slechts 4 vliegtuigen per dag.

lublin-airport

Vanaf het vliegveld vertrekken slechts 3 treinen per dag naar de stad. Als je geluk hebt, sluit de vertrektijd aan bij je vlucht. Anders ben je aangewezen op bus 5, die je binnen een half uurtje richting de stad brengt (bus rijdt 1x per uur).

lublin-airport-train

Majdanek

Wist je dat in Lublin tijdens de Tweede Wereldoorlog 1 van de grootste concentratie- en vernietigingskampen is gebouwd? Met een oppervlakte van 270 hectare was Majdanek het grootste kamp na Auschwitz.

majdanek

Een deel van de barakken, gaskamers en crematorium is nog in tact. Een aantal barakken zijn ingericht met informatieborden waarop de geschiedenis van het kamp staat beschreven.

majdanek-2

Lublin – Old Town

In Lublin zijn ook mooie dingen uit het verleden te zien. Neem bijvoorbeeld de oude binnenstad.

lublin-old-town-gate

Als je de oude toegangspoort doorloopt, lijk je in een andere wereld terecht te komen.

lublin-old-town

Je zult het misschien niet verwachten, maar ook dit is Polen:

lublin-old-town-square

Als je de Old Town aan de noordzijde van de stad uitloopt, dan zie je Lublin Castle al liggen.

lublin-old-town-castle

Lublin Castle, vroeger een gevangenis. Nu een museum:

lublin-castle

Heb je genoeg van deze oude pleinen en steegjes?

lublin-square-old-town

Dagtrip naar…

En ben je uitgekeken in Lublin? Geen probleem, er vertrekken vanaf het centrale treinstation van Lublin meerdere treinen per dag naar omliggende steden.

lublin-railway-station

Je maakt dankzij de goede treinverbindingen gemakkelijk een dagtrip naar een andere stad. Bijvoorbeeld naar Warschau, de hoofdstad van Polen dat op zo’n 2 uur afstand ligt van Lublin.

lublin-train

 

Leave a Comment