Foodhallen in Amsterdam

Regelmatig vertrek ik met mijn vriendinnetje een dag naar Amsterdam. In het verleden hebben we aantal keren een nachtje geslapen maar dit keer bleef het alleen bij een dagje shoppen. Nu gaan wij niet voor shoppen in de Kalverstraat, hoewel een aantal winkels wel op ons lijstje staan.


Van te voren hebben we inderdaad een lijstje gemaakt met winkels waar we naar toe wilden. Amsterdam is zo groot en heeft prachtige, authentieke winkeltjes, zonde om naar die grote ketens te gaan.

IMG-20160904-WA0040We zijn echter wel begonnen bij de Bijenkorf. Gewoon omdat deze al open was om half 10, het verkeer zat mee waardoor we al om kwart voor 10 incl. OVfiets in hartje Amsterdam stonden. De meeste winkels gaan open om 10:00 uur. Onze auto hebben we geparkeerd bij de Zeebrug. Werkelijk ideaal! Deze P&R heeft 2 parkeerterreinen waar je de auto kunt parkeren en zit aan de snelweg waardoor je zo op de A1 rijdt. Met je parkeerkaart kun je een tramkaart kopen (maximaal 5 per auto). Deze tramkaart kost € 2.- p.p. en kun je gebruik maken van de tram naar het centrum. Wanneer je de auto weer op wilt halen dan scan je de tramkaart en betaal je nog € 1.- parkeerkosten. In totaal waren wij dus € 5.- kwijt aan parkeren.Het adres van deze parkeerplaat is: Zuiderzeeweg 46.

Nadat we onze eerste winkeltjes hadden bezocht, zijn we op zoek gegaan naar iets voor de innerlijke mens. Iets voor de uiterlijke mens was al gekocht en zat al in onze rugtassen.


Amsterdam heeft genoeg leuke en lekkere plekjes om te lunchen maar wij zijn op ons fietsjes gestapt naar de foodhallen. ‘De foodhallen’ in Amsterdam is werkelijk een prachtig concept! Het is gevestigd in een oude tramhalte en naast de foodhallen wordt Paul en Witterman opgenomen op de zondagavond. Hier mochten we sneakpeaken van het personeel. ’s Avonds was er een etentje dus de hal was omgebouwd tot een hip restaurant.

In het buitenland bestaan deze foodhallen al langer. Deze heten vaak foodcourts en zijn een soort indoor food markten te vinden in een overdekt wink20160903_13042820160903_124558elcentrum. Wij zijn fan van deze foodcourts en gaan hier altijd naar toe wanneer we een reisje maken. In het midden staan tafels omringd door allemaal verschillende afhaal-eettentjes. Vaak is er voor ieder wat wils. In de foodhallen van Amsterdam kun je kiezen uit 21 verschillende eetmogelijkheden. Je besteld je eten, brengt het naar je tafeltje en haalt drinken bij de bar in het midden van het geheel. Wij hebben een broodje vlees besteld bij The Rough Kitchen. Hier grillen, smoken en braden ze varkensvlees. Heerlijk! 

De openingstijden zijn zondag t/m/ donderdag 11:00-23:30 uur, vrijdag en zaterdag 11:00-01:00 uur.
Het is er niet mogelijk om contant te betalen. De Foodhallen zijn te vinden op Bellamyplein 51 in Amsterdam.

 

4 reacties

Leave a Comment