Livu Akvaparks Riga: spectaculair waterpretpark

Livu Akvaparks, gelegen in Jurmala op zo’n 20 kilometer afstand van Riga, is het grootste overdekte waterpark van de Baltische Staten en Oost Europa. Heb je genoeg gezien van de stad Riga en ben je op zoek naar verkoeling of spetterend vermaak? Dan is een bezoek aan het Livu Akvaparks een ideale dagbesteding!

De attracties van Livu Akvaparks

Het Livu Akvaparks is opgedeeld in een binnen en buiten gedeelte. Het waterpark biedt meer dan 40 verschillende attracties, zwembaden en sauna’s. Het buitengedeelte is alleen tijdens de zomermaanden geopend. De toegangsprijs hangt af van de periode (hoog of laagseizoen) en de hoeveelheid tijd die je in het waterpark wilt besteden. Je hebt de keuze uit tickets die geldig zijn voor 2 uur, 4 uur of de hele dag. Wij kozen voor kaartjes waarmee we 4 uur entree hadden tot het park. Dit was ruim voldoende tijd om van alle attracties gebruik te kunnen maken. De prijs van dit ticket is de laatste paar jaar telkens gestegen. In het laagseizoen(2014) kost een ticket voor 4 uur 22 euro per persoon (volwassene). Een overzicht van de toegangsprijzen voor het Livu Akvapark ishier te vinden.

Bij binnenkomst krijg je een polsbandje om. Met dit polsbandje kun je ook gratis gebruik maken van de kluisjes. Als je het waterpark verlaat, wordt het polsbandje gescand. Hierdoor kan er worden gekeken of je het park op tijd (binnen de tijd van het type ticket) hebt verlaten. Als je bijvoorbeeld een ticket voor 2 uur hebt gekocht en je blijft 3 uur, dan moet je bijbetalen.

Het Livu Akvaparks heeft een aantal spectaculaire waterglijbanen. De snelste en spectaculairste glijbaan is de Red pipe: 25 meter hoog, 83 meter lang en je haalt snelheden van meer dan 60 kilometer per uur. De glijbaan bevat een tijdswaarneming zodat je precies kunt zien hoe snel je naar beneden bent gegleden. Jeffrey kwam tot de snelste tijd van5.43 seconden. Welke tijd zet jij neer?

Het is niet toegestaan om binnen foto´s te maken. Er loopt een medewerker rond die foto´s maakt en deze kun je kopen als je het waterpark verlaat. Dit wordt overigens niet opgedrongen.

Met het openbaar vervoer naar het Livu Akvaparks

Het Livu Akvaparks ligt in Jurmala, gelegen op zo’n 20 kilometer van Riga. Het is per trein een leuke en handige manier om van Riga naar het waterpark te reizen. Vanaf het centrale treinstation in Riga (Rīga Pasažieru) rijden er regelmatig treinen in de richting van Jurmala. Je moet uitstappen op het station Bulduri. Vanaf dit treinstation is het nog zo’n 10 minuten lopen naar de ingang van het park. De kaartjes kun je op het treinstation in Riga en op het treinstation Bulduri kopen aan het loket. Wegens de vele controles op kaartjes in de trein, is het niet aan te raden om zwart te rijden.

Meer informatie over de prijs en vertrektijden van de trein kun je vinden op de website van de spoorwegen in Letland.

map jurmala livu akvaparks

3 reacties

Leave a Comment