Wat te doen in Dublin? – 3 tips

Wat te doen in Dublin? Maak een stadswandeling, ga wandelen langs de kliffen aan de kust of bezoek een rugbywedstrijd! In Dublin kan het allemaal:

Maak een stadswandeling in Dublin

De binnenstad van Dublin is niet heel erg groot en is prima te voet te verkennen. En dat is mooi, want er gaat niets boven het maken van een mooie stadswandeling. Er is op internet veel informatie over de bezienswaardigheden van Dublin te vinden. Het openbaar vervoer in de stad is, zoals eerder beschreven, goed geregeld. Eenmaal in de binnenstad, ben je het openbaar vervoer niet veel nodig. Het Trinity College, de Saint Patricks Cathedral, Dublin Castle en de Temple Bar liggen allemaal op loopafstand van elkaar. Plattegronden zijn bij de vele Tourist Info Points (winkeltjes) te verkrijgen.

dublin Ierland stadswandeling

Bezoek een rugbywedstrijd

Ruby is samen met cricket, Gaelic football en hurling 1 van de populairste sporten in Ierland. De wedstrijden worden gespeeld in stadions met duizenden toeschouwers. Dit wilden wij ook wel eens meemaken. Er stond tijdens ons verblijf in Dublin een competitiewedstrijd op het programma tussen Leinster en Glasgow Warriors. De wedstrijdstrijd werd voor 16.000 toeschouwers gespeeld in de RDS Arena. Op de tribunes gaat het er netjes aan toe. Ook de spelers hebben veel respect naar elkaar. Rugby, in Nederland is het niet zo populair. Jammer, wat een geweldige sport om live in een stadion mee te maken. De tribunes grenzen direct aan het veld dus je zit er bovenop.

Leinster is de grootste rugbyclub van Dublin. Zij spelen hun wedstrijden in de RDS Arena (capaciteit 18.500 toeschouwers) of, als het een belangrijke (Europese) wedstrijd betreft, in het AVA stadion (capaciteit ruim 50.000 toeschouwers). Kijk voor het wedstrijdschema van Leinster op www.leinsterrugby.ie. Tickets zijn online met je creditcard te bestellen via http://www.ticketmaster.ie/. Je ontvangt direct na het bestellen van de kaarten de e-tickets in je mailbox.

Ierland Dublin Rugy RDS Arena

Trek je wandelschoenen aan

Zin om de Ierse natuur te verkennen en de drukke stad Dublin te ontvluchten? Trek dan stevige schoenen aan en ga wandelen langs de ruige kust van Ierland.

Binnen een half uurtje sta je bij de steile, hoge rotsen en de zee. Vanuit Dublin kun je met de DART (trein) naar Howth of Bray. Beide dorpjes liggen aan de kust op minder dan een half uur treinen vanaf Dublin. Zowel Howth als Bray zijn het startpunt van een cliffwalk.

Howth is een klein visserstadje dat ligt aan de noordkant van Baai van Dublin op het schiereiland Howth Head. Het DART (trein)station van Howth is het beginpunt van 4 verschillende wandelroutes. Lees onze blogpost ‘wandelen over de kliffen in Howth‘ voor meer informatie over deze cliffwalk.

Je kunt ook een cliffwalk maken vanaf het DART (trein)station in Bray. Vanaf het station Kun je via een gemarkeerde wandelroute naar het DART (trein)station van Greystones lopen. Vanaf hier kun je met de DART weer terug naar Dublin. In onze blogpost ‘Dagtrip Dublin: Cliff Walk van Bray naar Greystones‘ is meer informatie te lezen over deze cliffwalk.
Welke wandeling mooier is? Wij kunnen niet kiezen, oordeel zelf na het kijken van de filmpjes (Cliff Walk Bray – Greystones & Cliff Walk Howth).

dublin ierland wandeltocht

Liever een georganiseerde dagtrip?

Dat kan ook! Heb je geen zin om zelf de route en het vervoer uit te zoeken voor een daguitstapje? Dan kun je ook kiezen uit 1 van de vele georganiseerde dagexcursies. Deze dagtours vanuit Dublin zijn bij de Tourist Information Points op veel plekken in de stad te boeken. Loop naar binnen en maak een keuze uit het ruime aanbod. Een overzicht van de tours die veel worden aangeboden, is te vinden op de website van Irish Day Tours

Leave a Comment