Stadswandeling Dublin – Ontdek Dublin te voet

Wat is er leuker dan een stad te voet verkennen? Dublin leent zich hier verrassend goed voor. In deze blogpost lees je meer over een stadswandeling dwars door Dublin!

De binnenstad van Dublin is vrij compact en daardoor bijzonder goed te voet te verkennen. Niet voor niets gaven we al eerder de tip: ‘maak een stadswandeling in Dublin‘. In deze blog geven we je nog meer informatie over het maken van een wandeltocht door Dublin. Hiervoor hebben we hulp gekregen van Cathelijne . Zij woont in de buurt van Dublin en werkt hier als Nederlandstalige tour guide. Zij weet precies wat er absoluut niet mag ontbreken tijdens een stadswandeling door de Ierse hoofdstad!

Trinity College

De oudste universiteit van Ierland ligt midden in de stad. Het grote complex is een prachtige plek om heerlijk rond te struinen. Het barst er van de mythes, legendes en vreemde bijgeloof rituelen. Wie hier op ontdekkingstocht gaat, kan bijzondere dingen ontdekken. Zoals de kleinste begraafplaats van Dublin en de trap die model heeft gestaan voor het decor van de laatste Harry Potter film.

dublin-trinity-college

The GPO

The General Post Office (GPO) op o’Connell street was het belangrijkste gebouw tijdens de paasopstand in 1916. De vrijwilligers van het Irish Citizen Army hielden het postkantoor bezet omdat ze wilde dat Ierland onafhankelijk werd van Engeland. Er is een week lang hevig gevochten en de schietgaten uit die tijd zijn nog steeds zichtbaar in de gevel van the GPO.

Parken

In de binnenstad van Dublin zijn meerdere parken te vinden waar je aan de drukte van de stad kunt ontsnappen. De populairste is Saint Stephens Green, maar ook Merrion Square dat omringd wordt door prachtige 18e eeuwse huizen en de Ivy Gardens zijn een bezoekje waard.

Buskers op Grafton Street

Grafton Street is de bekendste winkelstraat van Dublin. Behalve dat je hier goed kunt shoppen, is het ook de uitgelezen plek om van livemuziek te genieten. De straat staat bekend om de vele buskers (straatmuzikanten) die hier optreden en het niveau ligt bijzonder hoog. Wie weet ontdek je tijdens het winkelen wel het talent van de toekomst.

dublin-busker

Afsluiten in Temple Bar

Temple Bar is vooral erg populair onder toeristen. Toch is het een erg leuke wijk, die zeker niet mag ontbreken tijdens je stadswandeling. Wie verder kijkt dan alleen de kroegen, zal tal van leuke ateliertjes en kunstzinnige winkeltjes vinden. Sluit je stadswandeling af in één van de vele pubs. Er gaat niets boven een groot glas Guinness nuttigen tijdens een traditioneel muziek optreden. Een tip: blijf niet te lang in Temple Bar hangen, want het bier wordt hier gedurende de avond duurder.

dublin-temple-bar

Nog meer tips

Wil je nog meer leuke tips over de beste plekken om te bezoeken tijdens je citytrip naar Dublin? Kijk dan het YouTube programma ‘Hartje Dublin’ waarin je iedere maand de mooiste plekken van de stad kunt zien.

 

cathelijne-wittywalks

Wil jij Dublin ook ontdekken tijdens een stadswandeling? Cathelijne neemt je graag mee langs de mooiste plekken van de stad.

Kijk voor meer informatie op www.wittywalks.com.

4 reacties

Leave a Comment