Openbaar vervoer in Boedapest: Budapest Travel Card

Het openbaar vervoer in Boedapest is perfect geregeld. Het netwerk is zeer uitgebreid, de bussen, trams en metro’s rijden frequent en de tarieven zijn laag. Maar hoe werkt het openbaar vervoer in Boedapest en wat zijn de kosten?

Vervoer vanaf het vliegveld

Vanaf het Liszt Ferenc Airport is er keus genoeg in vervoersmiddelen om in de stad te komen. Uiteraard is het mogelijk om per taxi te nemen naar je eindbestemming. Főtaxi is de meest betrouwbare taxi. Een ritje vanaf het vliegveld naar het centrum van Boedapest kost zo’n 6500 HUF (ongeveer 22 Euro). Kijk voor meer informatie over de (taxi van het vliegveld naar de stad op de officiële website van Budapest Airport).

Veruit de goedkoopste manier om vanaf het vliegveld naar het centrum van Boedapest te reizen, is per bus. Bus nummer 200E rijdt vanaf het vliegveld naar het Kőbánya-Kispest metrostation. Deze rit duurt zo’n 20 minuten. Hier kun je overstappen op de metrolijn M3. De tickets voor de bus kun je kopen in de kiosk op het vliegveld. De kosten zijn 350 HUF (zo’n 1,20 Euro). Wanneer je een ticket in de bus bij de chauffeur koopt, betaal je 450 HUF.

Boedapest - From Airport to City

Bron: http://www.bud.hu/english/passengers/access_and_parking/by_public_transportation

Tussen 23.00 uur en 4.00 uur kun je gebruik maken van nachtbus nummer 900. Deze stopt (onder andere) op het Szarvas csárda tér station. Hier kun je overstappen op de nachtbussen 650 en 950A die je richting het centrum brengen. Kijk op deze site voor actuele vertrektijden en de meest actuele informatie.

Kaartjes voor de metro, tram en bus

Bij de Tourist Info op het vliegveld van Boedapest (aankomsthal Terminal 2A en 2B), kun je kaarten kopen waarmee je een bepaalde periode onbeperkt gebruik kunt maken van al het openbaar vervoer in heel Boedapest. Je kunt er uiteraard voor kiezen om telkens een los kaartje (single ticket) te kopen (prijs: 350 HUF, geldigheidsduur: 60 minuten) als je met het openbaar vervoer wilt reizen. Dit houdt in dat je elke keer een kaartje moet kopen. Wanneer je regelmatig met het openbaar vervoer denkt te gaan reizen (wat tijdens een meerdaagse stedentrip in Boedapest zeer zeker het geval zal zijn), dan ben je makkelijker en goedkoper af met een dag- of meer dagenkaart.

De Budapest Travel Card

Een dagkaart waarmee je onbeperkt gebruik kunt maken van alle trams, bussen en metro’s in heel Boedapest kost 1650 HUF (ongeveer 5,50 Euro). Wil je meerdere dagen gebruik maken van het openbaar vervoer in Boedapest? Dan is het ook mogelijk om voor 4150 HUF (14 euro) een Budapest 72-hour travel card aan te schaffen. Met deze kaart mag je 72 uur lang onbeperkt gebruik maken van al het openbaar vervoer in Boedapest. Voor een langer verblijf is een weekkaart aan te raden. Deze zogenoemde Budapest 7-day travelcard is 7 dagen geldig en kost 4950 HUF (ongeveer 17 euro). Je kunt bij de aankoop zelf aangeven wanneer de tijd in moet gaan. De meest actuele tarieven en routeplanner zijn te vinden op deze site.

De Budapest Travel Card is ook geldig in bus 200E die je van het vliegveld naar de stad brengt!

Wil je niet alleen onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer in Boedapest, maar ook kortingen op museumbezoek en andere attracties? Dan kan het voordeliger zijn om een Budapest Card aan te schaffen. Lees deze blogpost voor meer informatie over de Budapest Card.

Let op: De Budapest Travel Card is dus niet hetzelfde als de Budapest Card!

Tip:  Maak een sightseeing-rit met tramlijn 2

Tramlijn 2 BoedapestVergeet de hop on, hop off bus! Met de tram van lijn 2  kunt je de goedkoopste sightseeing-rit maken. Tramlijn 2 in Boedapest is door de website van National Geographic in de top 10 geplaatst van de mooiste tramlijnen ter wereld. En dit is niet zonder reden. De lijn loopt van Jászai Mari tér tot aan Közvágóhíd. Kort gezegd komt dit neer neer op een schitterende tocht langs de Donau aan de kant van het stadsdeel Pest. Het mooiste uitzicht heb je als je in de tram aan de zijde van de Donau zit.

De tram stopt bij de Kettingbrug, het Parlementsgebouw, de Centrale Markt en de Donau promenade. Vanuit de tram heb je een schitterend uitzicht op de Gellert heuvel, het Vissersbastion en het Koninklijk Paleis in het stadsdeel Buda aan de overzijde van de Donau.

98 reacties

 • bea rikaart schreef:

  kan je mij vertellen waar ik de 7 dagen travelcard kan kopen voor Boedapest vanuit Nederland?

 • reisbloggers schreef:

  Hallo Bea,

  Wij weten niet anders dan dat je de Boedapest travelcard (alleen onbeperkt openbaar vervoer) voor 7 dagen alleen in Boedapest kunt kopen (op de stations). We hebben het ook nog even nagezocht maar we hebben hierover verder geen informatie of webpagina’s gevonden. Mocht u toch informatie tegenkomen over het vooraf vanuit Nederland aanschaffen van de Boedapest Travelcard (7 dagen), dan horen we dat graag!

  De Boedapest Card (24, 48, 72 uurs kaarten) zijn online te verkijgen: http://www.gotohungary.net/index.php?partnerid=1147&changelang=en&lang=en. (we hebben hier zelf verder geen ervaring mee).

  Greetz,
  Jeffrey & Josanne

 • Marieke schreef:

  Kun je de 7 dagen kaart ook op het vliegveld kopen? Kun je dan met credit card of pin betalen of moet dat contant?

  • reisbloggers schreef:

   Hallo Marieke,

   Het makkelijkste is om gewoon cash te betalen. Op het vliegveld kun je geld pinnen.

   7-dagen Travel Cards schijnen verkrijgbaar bij de post office op de Mezzanine verdieping van terminal 2A. Wij hebben eerst bus #200 gepakt (los kaartje gekocht) naar het Kőbánya Kispest metro station. Op dit station hebben we de 7-dagen travelcard gekocht.

   Greetz,
   Jeffrey & Josanne

 • Jaap schreef:

  Geldt de dagkaart openbaar vervoer ook voor de HÉV lijn nr 6 , richting Dunaharaszti , zo ja , kan die op het station daar worden gekocht ?

  • reisbloggers schreef:

   Hallo Jaap,

   Volgens mij is de Boedapest Travel Card alleen geldig tot aan de stadsgrens. Dunaharaszti lijkt mij daarbuiten te vallen. Een aanvullend ticket lijkt daarom nodig. Maar ik durf niet met zekerheid antwoord te geven op je vraag, sorry!

   Groet,
   Jeffrey

 • Bert schreef:

  moet je voor de 200E bus apart betalen of valt die ook onder de 7-dagen kaart of dagkaart?

  • reisbloggers schreef:

   Hallo Bert,

   Op de site van de Budapest Travel Card (7 dagen) staat vermeld dat de kaart geldig is op de lijnen 1-299. Dus bus 200E zou de kaart ook moeten accepteren (http://www.bkk.hu/en/budapest-7-day-travel-card/). Wij hebben de travelcard niet op het vliegveld gekocht, maar op het eerste metrostation waar we aankwamen. Ik kan dus niet vanuit eigen ervaring antwoord geven op uw vraag.

   Greetz,
   Reisbloggers

 • annemie schreef:

  is een foto verplicht op de travelcard?

 • Bert schreef:

  Voor inwoners van de EU die 65 jaar of ouder zijn is alle openbaar vervoer in Hongarije gratis. Wel moet je een geldig legitimatiebewijs bij je hebben.

 • Jan schreef:

  Hallo reisbloggers,

  Ik ben op zoek naar modeltreinen winkels in Boedapest.
  Hebben jullie tips voor mij?

  groet, Jan Goris

 • Miron schreef:

  Voor studenten kun je eens studenten kopen, dit kan ook in een automaat. Deze kost slechts 10 euro voor een hele maand vrij reizen! De enige voorwaarde is dat je een persoonlijke studentenpas hebt met een verloopdatum. In de automaat moet je vervolgens je studentennummer invoeren, en kun je je vervolgens bij controle met je studentenpas + papieren ov kaartje legitimeren.

 • frans schreef:

  Hoe kom ik het beste rond 24:00 ur van de luchthaven naar het centrum erszebet in budapest

 • Diane schreef:

  Mijn man en ik zijn 65+. Het openbaar vervoer in Boedapest is dan gratis.
  Hoe geraak je door de poortjes van de metro?
  Geldt dit ook voor bus 200E?
  Bedankt Diane

  • reisbloggers schreef:

   Hallo Diane,

   Toen wij er waren, waren er op de stations nog geen poortjes. Er stonden controleurs bij de toegangspunten. Het laten zien van ID-kaart / Paspoort schijnt voldoende te zijn. Of het gratis reizen ook geldt voor de bus 200E durf ik niet te zeggen. Het lijkt mij van wel, aangezien de bus ook een vorm is van het openbaar vervoer. Zeker weten doe ik het niet!

   Groetjes,
   Jeffrey

 • Chris schreef:

  We zijn een groep van 4 personen, twee daarvan zijn 65 en mogen dus gratis reizen met het openbaar vervoer.
  Met een 72 uur of een zeven dagen kaart krijg je ook korting bij musea en een bezoek aan een termaal bad.
  Geld dat ook voor de 65 plussers?

  • reisbloggers schreef:

   Volgens mij haalt u twee verschillende kaarten door elkaar: met de Budapest Travel Card mag je onbeperkt met het OV reizen, en krijg je geen korting bij museums.

   Met de Budapest Card, mag je ook onbeperkt met het OV reizen EN hiermee krijg je WEL korting bij museums. Deze kaart is daarom ook een duurder. Zie voor meer informatie: http://reisbloggers.nl/europa/hongarije/de-budapest-card-nuttig-of-niet-stedentrip-boedapest/

  • Tanja schreef:

   je hebt automaten staan hier kan je voor , ik denk 3200 hof een 48 uurs kaart kopen voor maximaal vijf personen.
   je kiest voor een groepskaart en dan ga je naar de optie andere mogelijkheden. of dit ook voor 72 uur kan weet ik niet Ik ben nu pas twee weken terug uit hongarije. Helaas weet ik het niet precies

  • reisbloggers schreef:

   Bedankt voor de toevoeging!

 • Mien schreef:

  Hallo,
  Ik ben van plan dit jaar te gaan interrailen met een vriendinnetje.
  Weet iemand hoe je vanaf Budapest trein station naar Sziget komt?

  Groetjes!

  • reisbloggers schreef:

   Halloo,

   Van de site van het Festival:

   Vlakbij de hoofdingang van het Sziget Festival ligt Filatorigát, een halte van de HÉV (boemeltreintje H5 die je ook met de Sziget-Budapest Citypass kunt nemen). Overdag gaat er elke 10 minuten een trein en ’s nachts om de 15-20 minuten.

   Het makkelijkste is om de routeplanner van het OV van Hongarije te gebruiken -> http://futar.bkk.hu/?layers=SVB

   Groetjes,

 • iris schreef:

  Ik las dat je met een travelcard niet in de hop on hop off bussen kan. Klopt dit? Ook zag ik dat de travelcard alleen in t centrum geldig is. Ik heb een hotel geboekt vlakbij istvanmezo, namelijk: Hotel Star City*** Budapest, Istvan u.

  geld de travelcard hiernaartoe? ik weet niet tot welke lijnen het centrum precies valt namelijk.

  hoor graag een reactie.

  groeten Iris

  • reisbloggers schreef:

   Hallo Iris,

   Dat klopt: je kunt NIET met een travelcard in de hop on hop off bussen. Dat is niet erg, want alle plekken waar deze bussen stoppen, zijn ook te bereiken met de bus/tram/metro.

   Wat betreft het gebied waar je met de travelcard kunt reizen: je kunt de travelcard in heel Budapest gebruiken! Ik ben afgelopen weekend weer in Budapest geweest en heb een travelcard gekocht in de terminal van het vliegveld. De travelcard is ook geldig voor bus 200E van het vliegveld naar de stad! Met de Budapest Travelcard kun je dus de hele stad bereizen.

   Alvast een goede reis!

   Groetjes,

 • Sabien Froger schreef:

  Hallo,

  weet iemand hoe het in zijn werk gaat als wij met een groep van 35 studenten zijn gedurende 1 á 2 dagen in Budapest? Wij zijn van de universiteit van Amsterdam. Ik kan hier eigenlijk geen info over vinden, wellicht dat iemand hier iets over weet? Bijvoorbeeld prijs voor een kaartje per persoon of een groepsticket? En hoe aan te schaffen?

  Alvast bedankt!

  Groeten,

  • reisbloggers schreef:

   Hallo Sabien,

   Als je meerdere keren gebruik wilt maken van het openbaar vervoer, dan is een dagkaart al snel de goedkoopste oplossing. Voor zover ik weet, zijn er geen groepskaarten te krijgen (zie voor prijzen: http://www.bkk.hu/en/prices/). Maar ik weet dat niet zeker. Vorige maand was ik er weer met z’n 2en en toen hebben we gewoon beide een 72uurs kaart gekocht (Budapest Travelcard).

 • Ims van rijn schreef:

  Hallo
  Ik wil vragen of je met de travelcard ,ook naar Pecs kan???

  • reisbloggers schreef:

   Nee Pecs ligt buiten Budapest en daar ben je een normaal treinkaartje voor nodig.

 • Rene schreef:

  Is de kaart voor onbeperkt vervoer in budapest ook geldig voor transport naar de Hungaroring

  • reisbloggers schreef:

   Voor zover ik weet, ligt dit buiten de stadsgrenzen van Budapest en dus is de kaart niet geldig. Maar zeker weten doe ik het niet..

 • Tom schreef:

  Hallo,

  Aankomende vakantie heb ik een terugvlucht om 06:30 uur, ik heb alleen geen idee hoe het nachtvervoer in Boedapest is. Rijden de treinen daar gewoon de hele nacht door of moet ik een taxi pakken?

  Alvast bedankt.

  Groet

  • reisbloggers schreef:

   Wij hebben ook eens een terugvlucht gehad om die tijd vanuit Boedapest. Wij hebben toen een taxi naar het vliegveld genomen (geregeld via hotel, voor vaste prijs toen. Was wat goedkoper dan op de meter). Er is wel nachtvervoer, maar dan moesten we nog eerder weg richting het vliegveld.

 • Jolien schreef:

  Beste Jeffrey & Josanne,

  Bedankt voor de informatie! Wij hebben nog een vraagje. Wij hebben een citytrip naar Budapest geboekt. De terugvlucht gaat om 06:00 dus dat betekend dat wij ‘snachts terug moeten reizen naar het vliegveld.

  U zei dat de Budapest Travel Card is ook geldig in bus 200E die je van het vliegveld naar de stad brengt! Geldt dit ook voor de nachtbus?

  Wij zouden ook graag uitgaan in Budapest en vroegen ons af of de travel card ook voor nachtbussen geldt (dus zowel in de stad zelf, als naar het vliegveld). Mocht dit niet het geval zijn vraag ik mij af of u een prijsindicatie heeft van de nachtbus.

  • reisbloggers schreef:

   Bij mijn weten is de Travel Card overal geldig, dus ook in de nachtbussen. Mits de dag waarop je reist nog in het bereik van de Travel Card valt natuurlijk :).

 • Sarah schreef:

  Hallo, wij verblijven binnenkort in Monor, dicht bij het hotel is er een trein die naar Boedapest centrum gaat. Moet je dan telkens een treinticket kopen als we naar daar gaan? Of heb je ook een treinpas voor een week ? Groetjes

  • reisbloggers schreef:

   De Budapest Travel Card is op dat traject niet geldig. Wat betreft een treinpas voor een paar dagen: daar kan ik helaas geen antwoord op geven.. 🙁

 • Ferry van Schelt schreef:

  Hallo,

  Kan je mij vertellen hoe die uren van de Budapest card werken?

  Stel: Als ik in Boedapest om 10: 00 uur s’ochtends de card aanschaf, is deze dan geldig tot de volgende ochtend 10:00 uur? bij de 24 uurs kaart uiteraard.

  Ik wil namelijk 2 dagen in Boedapest zijn, ik arriveer vroeg in de ochtend en wil de volgende dag ’s avonds weer weg rijden.

  graag jou reactie, dank je.

 • Kristien Baert schreef:

  Wij gaan met 4 naar Boedapest. Ergens las ik dat je vanaf 4 personen een travel reispas voor groepen kunt aankopen. Volgens mij is dit enkel voor 24.00 u..Zou dat ook voor 72 u. bestaan? Waar kan ik hierover iets meer vinden ? Kunnen de tickets online besteld worden ?

 • marianne en johan schreef:

  Hallo,
  ik lees over de travelcard, voor 7 dagen.

  Is er een budapest card voor 7 dagen (dus INCL. de kortingen en voordelen?) te verkrijgen?
  Maakt niet uit of dat hier in Nederland is of daar op het station.

  • reisbloggers schreef:

   Nee dat is niet verkrijgbaar, de 72uurs kaart (inclusief kortingen) heeft de maximale tijdspanne.

 • Hanne schreef:

  Hallo,

  Mijn vraag is in hoeverre is het openbaar vervoer toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ik vertrek namelijk volgende week met een paar vriendinnen naar Boedapest (waarvan één in een rolstoel) en we willen zo goedkoop mogelijk ons verplaatsen in de stad zelf en van de luchthaven naar de stad. Wat is de efficiëntste manier met een rolstoel op de bus, tram of trein? Geraakt men gemakkelijk op de bus of?…

  Alvast bedankt!

  • reisbloggers schreef:

   Hallo Hanne,

   Om heel eerlijk te zijn weet ik niet of de metrostations liften hebben. De trams hebben een hoge instap, de bus vanaf het vliegveld niet als ik het me goed herinner. Dus wij kunnen je helaas niet verder helpen met je vraag..
   Ben wel heel benieuwd hoe het was, zou je dat hier kunnen laten weten? (misschien ook interessant voor andere reizigers).

   Groetjes,

 • Rosanne schreef:

  Hallo,

  Ik heb zojuist geboekt voor 3 dagen Budapest. Ik wil graag veel van de stad zien. Wat zijn jouw adviezen om veel van de stad te zien en wat raad jij absoluut aan? Ik vind het meestal eng in vreemde steden. Maar is alles redelijk duidelijk aangegeven welke lijn je moet pakken naar een bepaald punt? Waar kan je een travel card kopen? En is dit vrij duidelijk aangegeven wanneer je dit wilt kopen?

 • Rosanne schreef:

  Heb je trouwens een idee waar ik een goede reisgids/kaart van de stad kan aanschaffen die up-to-date is? Super bedankt!

 • Larissa schreef:

  Hallo, wij reizen het komend weekend af naar Boedapest met een baby van 9 maanden. Tips om van de luchthaven naar het centrum te komen zijn welkom. Ik vrees dat we geen taxi kunnen nemen omdat we geen autostoeltje bij ons hebben?? Iemand hier ervaring mee?

  Groetjes

 • Esther schreef:

  Lees nergens iets over Studenten en o.v., maar met je studentenkaart, kun je een maandkaart nemen, die voordeliger is dan een 72 uur kaart. Als 65 + hoef je geen kaartje te kopen. Wel moet je je paspoort latent ziet bij controles en als student je studentenkaart kunnen tonen.
  Met je o.v. kaart kun je ook bootocht doen . Je vaart kris kras van het ene opstappunt naar de andere. ‘ s avonds nog even een rondje met de tram is ook een aanrader.

 • Albert Jan schreef:

  Hallo,

  Ten eerste bedankt voor alle informatie, erg handig om bepaalde dingen even te weten.
  Wij zijn aankomende week in Boedapest voor vier nachten. Alleen wij komen vrij laat aan. Rond 23.00 uur. Tot hoe laat gaan de metro’s in de stad nog?
  Groeten Albert Jan

  • reisbloggers schreef:

   Goede reis! ’s Nachts rijdt bus 900 vanaf het vliegveld richting de stad meende ik. De metro rijdt ’s nachts niet. Je bent dan aangewezen op de nachtbussen (travel card is gewoon geldig).

 • Bas Udo schreef:

  Wij gaan maandag met 4 personen naar Budapest en komen vrijdag weer terug. Een 72-uurs groeps kaart voldoet dus niet. Wat is nu de beste optie?

  • reisbloggers schreef:

   Als je op de dag van aankomst verder niet de stad rond gaat, dan kun je op die dag losse tickets kopen. Voor de andere dagen kun je dan de 72-uurs kaart gebruiken. Heb je op de aankomst dag wel veel tijd om de stad in te gaan? Dan kun je ook gelijk de 72 uurs kaart laten in gaan en op de vertrekdag losse tickets kopen.

   Goede reis!

 • Dick Slotboom schreef:

  Ik ben 67 en heb begrepen dat al het openbaar vervoer in Boedapest gratis is en dat ik me altijd moet kunnen legitimeren.
  Maar hoe kom je dan de metro in als je door poortjes moet?
  Moet je ergens een kaart halen?

  Met vriendelijke groet,

  Dick Slotboom

  • reisbloggers schreef:

   Goedenavond,

   Er zijn geen poortjes bij de metro. Er staan controleurs bij de ingang van de metrostations waar je je kunt legitimeren.

   Groet,

 • Mark schreef:

  Bedankt voor de informatie.

 • Dedeurwaerder katelijne schreef:

  Wat is het verschil tussen een Budapest Card die je online kunt bestellen en een Travel Card, dat je waarschijnlijk ter plaatste moet kopen? Beiden zijn bedoeld om een bepaalde tijd met het openbaar vervoer te reizen, maar er is een groot verschil in prijs! Neem nu voor drie dagen kost de Budapest Card 33 euro en de Travel Card 14 euro….. Is er dan zoveel verschil?

  Vriendelijke groetjes

  Katelijne

 • Elly Jansen schreef:

  Hoe kun je het beste met de trein van Boedapest naar Wenen reizen?

 • inesa schreef:

  Wij gaan naar Budapest met kinderen. vanaf welke leeftijd moet je travel kard voor kinderen kopen????

  • reisbloggers schreef:

   Ik weet niet of het Boedapest Openbaar vervoer speciale tarieven voor kinderen kent. Misschien is een andere lezer die dit weet?

 • annelies schreef:

  Hoi hoi, wij gaan binnenkort naar boedapest en ben een site tegengekomen waar veel van jullie vast wat aan heeft. ik vind hem erg informatievol. http://www.boedapestvoorbeginners.nl groetjes

 • Gitte schreef:

  Beste,

  Als je vanuit de luchthaven bus 200E neemt naar het metrostation, is dit dan de eindhalte van de bus? Of hoe weet je wanneer je moet afstappen? Valt dit goed op?
  Vriendelijke groeten, gitte

  • reisbloggers schreef:

   Klopt, dit is het eindpunt en het kan niet missen: het is een grote halte naast/onder een groot overdekt winkelcentrum. Het metrostation is hier ook.

 • Joia schreef:

  Als je de sightseeing trip met lijn 2 maakt, kan je dan ook bijv. bij het parlementsgebouw uitstappen en dan een tram later nemen?

 • De Koninckx Tom schreef:

  Wij hebben een vakantievilla gehuurd in Vargesztes. Een klein uur van van de luchthaven van Boedapest. Op de luchthaven wil ik een voertuig huren voor de rest van mijn vakantie (10 dagen). Ik kom met het vliegtuig toe. Ik heb wel geen zin om een grote wagen te huren om mijn valiezen te kunnen vervoeren naar mijn vakantieplaats en terug.Ik heb voor de rest van de vakantie slecht een klein wagentje nodig om overal te geraken. Is er een oplossing om een deel van mijn familie met het openbaar vervoer/taxi te laten rijden tot aan mijn vakantieplaats. Of, wat raden jullie mij aan.

  • reisbloggers schreef:

   Ik kan u helaas geen tip/info geven over de manier waarop je met het openbaar vervoer naar Vargesztes kunt geraken..

 • Kitty schreef:

  Volgende week zondag gaan wij voor 4 dagen naar Boedapest. We willen ook graag naar de Johannesberg. In een boekje staan 2 buslijnen genoemd, de 158 en de 291. Weet je welke we het beste kunnen pakken? En kunnen we daar ook de 3-dagenkaart voor gebruiken?
  Alvast bedankt voor je reactie!

  • reisbloggers schreef:

   Hallo Kitty,

   Daar kan ik helaas geen antwoord op geven, weet niet waar Johannesberg precies ligt?

   Groet,

 • Noah schreef:

  Hey mensen op deze heel leuke, interessante blog.
  Ik ben een jongen van 14jaar en wij moeten voor school een leuke activiteit zoeken die we kunnen doen als we voor een week naar boedapest gaan, kunnen jullie mij helpen?
  Mvg

 • Maarten schreef:

  Goedemorgen!

  Mijn maat en ik vertrekken vrijdagochtend naar Boedapest.
  M.b.t. dit blog vroegen we ons af of jullie enig zicht hebben op de actuele prijzen. En tevens wat het niveau ‘Engels’ is in Boedapest.

  Groet,
  Maarten

 • Pim schreef:

  Vraagje,

  Kan ik met de bus vanuit Boedapest busstation naar de Hungaroring komen ?
  Zoja welke busdienst moet ik dan nemen ?

  Pim

 • Annie Deinum schreef:

  goedenavond,

  Kan het kloppen dat er geen weekkaarten meer te koop zijn voor het openbaar vervoer?

  Annie

 • jetje schreef:

  Ik heb even een vraag, wij gaan ook voor een paar dagen naar Boedapest nu heb ik iets gelezen over minibud, om daarmee van het vliegveld naar het hotel te gaan, weten jullie of je daar een kaartje online voor moet bestellen of dat je die op het vliegveld kunt kopen

  Groetjes

  • reisbloggers schreef:

   Ik denk dat je dit het beste bij het hotel even kunt navragen, dat durf ik niet te zeggen.

 • Jazz schreef:

  Hoi,

  ik vertrek binnenkort voor een paar dagen naar Boedapest. Voor mijn terugvlucht moet ik om 05.30 op het vliegveld zijn. Ik verblijf zelf vlakbij metrostation Astoria. Enig idee of het voor mij mogelijk is om met het OV al zo vroeg terug te reizen? Ik wil niet met de taxi omdat ik dan net zoveel kwijt ben als alle overachtingen die ik daar heb gehad (principe dingetje).

  B.v.d. en groet,

  Jazz

  • reisbloggers schreef:

   Wij moesten destijds ook rond die tijd op het vliegveld zijn. De metro’s rijden niet zo vroeg, tussen half 5 en 5 worden de lijnen opgestart. Er rijdt wel een nachtbus vanaf het metrostation Kőbánya-Kispest metro terminal (bus 900), vanaf 4.15 uur rijdt bus 200E weer. Dus dat zal het probleem niet zijn. Het enige knelpunt is de metro. Misschien dat er een nachtbus rijdt die je vanaf de buurt Astoria naar de Kőbánya-Kispest metro terminal kan brengen?

   Wij zijn destijds met een taxi gegaan, heeft zeker niet mijn voorkeur, maar was in ons geval de beste oplossing.

 • F.L.Tervelde schreef:

  Ik las ergens dat voor 65 plussers het openbaar vervoer voor reizigers die in Europa wonen gratis is ?
  Is dit waar en hoe werkt dat dan

 • Aelin schreef:

  Dag,

  Als ik een los buskaartje wil kopen van het vliegveld naar het eerste metrostation, kan ik dat in de bus zelf doen of moet ik dat ergens op het vliegveld/busstation van tevoren doen! Bedankt.

 • Do schreef:

  Hallo,

  Is het mogelijk om op het vliegveld een Travel Card van 48 uur te kopen? Ik heb op internet namelijk geen website vinden waar dit mogelijk is.

  Met vriendelijke groet,

  Do

 • Renske schreef:

  Ik zag een paar maanden geleden nog dat ticketbar.eu travelcard 7 days verkocht en nu zie ik het niet meer op de site. Volgens mij is het niet meer online te koop. Nu even uitzoeken of deze wel verkrijgbaar is op het vliegveld en of je de travelcard met euro;s kunt betalen. Want zodra we in de stad zijn willen we daar florijnen pinnen. Is goedkoper dan op het vliegveld

Leave a Comment