De Budapest Card, ja of nee?| Stedentrip Boedapest

Op vertoon van de Budapest Card mag je onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer in Boedapest. Daarnaast krijg je korting op tal van attracties en musea. De Budapest Card is een stuk duurder dan andere kaarten (bijvoorbeeld de Budapest Travel Card) waarmee je onbeperkt van het openbaar vervoer gebruik mag maken. Wanneer heeft de aanschaf van een Budapest Card een meerwaarde?

Naast de kaarten waarmee je een dag of meerdere dagen onbeperkt gebruik kunt maken van het openbaar vervoer in Boedapest, kun je ook kiezen voor de zogenoemde Budapest Card. Deze kaart is verkrijgbaar met een geldigheidsduur van 24, 48 en 72 uur. De Budapest Card is anders dan een Budapest Travel Card! Lees voor meer informatie over de Budapest Travel Card deze blogpost.

Budapest CardMet de Budapest Card kaart kan er niet alleen onbeperkt worden gereisd met al het openbaar vervoer in Boedapest, maar het kan ook worden gebruikt om  korting of zelfs gratis entree krijgt te krijgen op tal van attracties in de stad. De Budapest Card is hierdoor aanzienlijk duurder dan de kaarten waarmee alleen onbeperkt kan worden gereisd met het openbaar vervoer. Een Budapest Card geldig voor 24 uur kost bijvoorbeeld al 4900 HUF (16 Euro). Een 48-uurs kaart kost 7900 HUF (26 Euro) en de prijs voor een 72-uurs kaart bedraagt 9900 HUF (32 euro). Wanneer de kaart online wordt aangeschaft, krijg je 5% korting (online een Budapest Card kopen kan hier).

De vraag is nu: wanneer heeft de Budapest Card een meerwaarde? Het antwoord is vrij simpel: wanneer je veel museums en bezienswaardigheden denkt te bezoeken, kan het lonen om een Budapest Card aan te schaffen. De deelnemende museums en bezienswaardigheden met de bijbehorende kortingen zijn te vinden op de officiële site van de Budapest Card.

Om te beoordelen of je daadwerkelijk geld kunt besparen met de Budapest Card, is het handig om vooraf een lijstje te maken met datgene dat je graag wilt zien en doen. Ook zou je dan een inschatting kunnen maken van de mate waarin je gebruik wilt maken van het openbaar vervoer. Gezien het grote verschil (5750 HUF voor een 3 daagse kaart) tussen een Travel Card en de Budapest Card, zal een Budapest Card alleen voordelig zijn als je een groot aantal deelnemende museums en attracties wilt bezoeken. Voor degene die voornamelijk op zoek is naar een kaart om om beperkt gebruik te maken van het openbaar vervoer in Boedapest, zal aanzienlijk goedkoper uit zijn met de Budapest Travel Card.

Meer weten over de Budapest Travel Card? Lees dan onze blogpost Openbaar vervoer in Boedapest: Budapest Travel Card.

4 reacties

Leave a Comment