Voordelige sightseeing Helsinki: Tramlijn 3T/3B is gewijzigd in tramlijn 2 en 3

Voordelige sightseeing Helsinki? Maak een ritje in tramlijn 2 & 3! Voorheen was dit tramlijn 3B/3T. Tramlijn 2 en tramlijn 3 vormen nu samen de lusroute die langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Helsinki rijdt.

Het traject van tramlijn 2 & 3

Hoewel de route onveranderd is gebleven, is tramlijn 3T/3B verleden tijd. Onlangs is het lijnnummer gewijzigd. Tramlijn 3B is nu tramlijn 3 geworden en nummer 3T is gewijzigd in nummer 2. De route van (voorheen) de tramlijn 3T/3B is niet veranderd en dus kun je nog steeds vanuit de tram genieten van alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad. De reden voor de vernummering is dat de HSL, de aanbieder van het openbaar vervoer in Helsinki, niet wil dat verschillende lijnen hetzelfde nummer hebben. Het traject van (de voormalige)tramlijn 3B/3T is vanwege de route erg populair bij bezoekers van de stad Helsinki. Binnen een uur rijdt deze tram langs de mooiste bezienswaardigheden van Helsinki.

Op het centraal treinstation van Helsinki bevindt zich een informatiepunt. Bij de informatiebalie kun je gratis boekjes ophalen van de verschillende tramlijnen. Het boekje met uitleg van de tramlijn 3T/3B (nu dus tramlijn 2 en tramlijn 3) is hier ook te vinden. In het boekje staat een routekaart en uitleg van de bezienswaardigheden die je vanuit de tram kunt zien. De tramhalte bevindt zich aan de zuidkant van het treinstation.

Tickets Tram Helsinki

Tram HelsinkiHet traject vormt als het ware een grote acht. Tramlijn 3 gaat vanzelf over in tramlijn 2. Je kunt tickets kopen bij de bestuurder. Een normaal (single)ticket is een uur geldig voor alle openbaarvervoer in Helsinki. De prijs voor een kaartje, wanneer je deze koopt bij de bestuurder, bedraagt 3,- euro. Wanneer je een kaartje koopt bij de kaartjesautomaat ben je goedkoper uit: 2,50 euro. Voor 8 euro kun je een kaartje kopen waarmee je een hele dag onbeperkt gebruik kunt maken van al het openbaarvervoer in Helsinki. Kijk voor meer en actuele informatie op de website van de HSL.

Tip: je zou eerst een heel rondje kunnen maken in de tram. Ondertussen kun je vast de bezienswaardigheden aanstrepen op het kaartje. Je weet dan precies wat je wilt zien en waar je moet uitstappen. Het tweede rondje kun je hier uitstappen en de bezienswaardigheden van dichterbij bekijken!

Download hier de route en de beschrijving van de bezienswaardigheden die je vanuit tramlijn 3 & 2 kunt zien.

2 reacties

 • jamey schreef:

  handig zo een tram die langs de bezienswaardigheden gaat hoef je niet zoveel te puzzelen

  • Reisbloggers schreef:

   Hallo Jamey,

   Inderdaad ideaal zo’n tramroute langs alle bezienswaardigheden! Het is helemaal handig als je een gratis boekje ophaalt bij het centrale treinstation van Helsinki. Dan kun je de route volgen op het kaartje en kun je gelijk zien waar de tram overal langsrijdt.

   Groetjes,
   Reisbloggers

Leave a Comment