Ferry overtocht Helsinki – Tallinn

Vanuit Helsinki gezien, ligt aan de overzijde van de Finse Golf de hoofdstad van Estland: Tallinn. Beide steden liggen op een onderlinge afstand van zo’n 2 uur varen. Er vertrekken per dag een groot aantal ferry’s van Helsinki naar Tallinn en omgekeerd. Deze snelle Helsinki – Tallinn ferry overtocht maakt het mogelijk om de beide steden te combineren in een stedentrip en zelfs in een dagtrip.

Online ferry boeken Helsinki – Tallinn

Gezien de ligging zijn de steden Helsinki en Tallinn te combineren in een stedentrip. Er zijn verschillende aanbieders van de ferrydienst die varen tussen Helsinki en Tallinn. Gemiddeld liggen de prijzen op zo’n 35 euro per persoon. Als je vroeg boekt, kun je de overtocht voor minder geld maken. De voordeligste overtocht boek je op de website van de Tallink Silja Line. Wil je alle afvaarten van alle maatschappijen vergelijken die varen tussen Helsinki en Tallinn? Kijk dan op de website aferry.nl.

Het kiezen van een type accommodatie is verplicht tijdens het boekingsproces. Wil je zo goedkoop mogelijk aan boord? Kies dan voor een stoel in de Star Class. Het is overigens niet zo dat je dan een stoel krijgt toegewezen. Met dit type ticket mag je aan boord van de ferry en kun je gaan en staan waar je wilt. Je kunt ervoor kiezen om lekker uit te waaien op het buitendek of je kunt gaan zitten in één van de vele zitruimtes en restaurants. Op de ferry van de Silja Line kun je de bagage tegen een vergoeding van 1 euro stallen in het bagageruim.

Het is aan te raden om de overtocht voortijdig vast te leggen. Het komt namelijk regelmatig voor dat de ferry op bepaalde tijden vol is geboekt. Je kunt de overtocht online vastleggen(via bovengenoemde site bijvoorbeeld) of in de haven bij de terminals van de betreffende ferrydienst.

Locatie terminals

De ferry’s vertrekken niet vanuit een centrale plek in Helsinki. Er zijn verschillende terminals in de haven van Helsinki te vinden die verspreid zijn over verschillende locaties. Zo vertrekken er bijvoorbeeld dagelijks ferry’s naar Tallinn vanuit de Helsinki West Terminal (de Eckerö Line en Tallink Silja Line) en de Helsinki Katajanokan Terminal (wordt gebruikt door de rederij Viking Line). Op de website van de haven van Helsinki kun je van elke ferryaanbieder zien vanuit welke terminal de schepen vertrekken.

De ferry’s gebruiken in Tallinn terminals op één en dezelfde locatie. Kijk voor meer informatie op de website van de haven van Tallinn.

Haven Tallinn

Eén reactie

Leave a Comment