Stedentrip Tallinn – de perfecte bestemming voor een weekend weg!

Stedentrip Tallinn: Tallinn is in onze ogen DE leukste stad voor een (korte) stedentrip in Europa. Waarom? dat vertellen we je in deze blog.


Een paar jaar gelden waren we al eens in deze stad. Toen combineerden we Tallinn samen met Helsinki en Riga. Het was destijds onze eerste vliegreis samen. Een paar maand geleden, vele vliegreizen later, waren we terug in Tallinn.

Tallinn? Waar ligt dat?

Tallinn is de hoofdstad van Estland en maakt samen met Letland en Litouwen deel uit van de Baltische staten. Vroeger behoorde het tot de Sovjet Unie. Tallinn ligt in het noorden van Estland aan de Finse Golf. De stad telt ruim 400.000 inwoners en het behoort hierdoor niet bepaald tot de grootste steden van Europa.

Stedentrip Tallinn: hoeveel dagen?

Ondanks dat Tallinn niet heel groot is, kun je je er prima een aantal dagen vermaken. Trek voor het bezichtigen van de oude binnenstad anderhalf tot twee dagen uit. Een stedentrip naar Tallinn is perfect te combineren met een dagtrip naar Helsinki, de hoofdstad van Finland. Neem hier ook een volle dag de tijd voor. Heb je redelijk gunstige vliegtijden? Dan heb je voor een stedentrip naar Tallinn aan een weekend genoeg.

Waar overnachten in Tallinn?

Het Tallink Express hotel is de perfecte plek om in Tallinn te overnachten. Het hotel bevindt zich in het havengebied in het noorden van de stad. Het ligt vlak bij de terminal waarvan de boten naar Helsinki vertrekken. Voor ongeveer 25 Euro per persoon per nacht krijg je een nette en ruime kamer, een heerlijk ontbijt en het hotel is gelegen op een perfecte locatie. De oude binnenstad is op loopafstand van het hotel en de bus die je naar het vliegveld brengt, is vlakbij.

Tallinn - Tallink Express Hotel

Wat zijn de hoogtepunten van Tallinn?

De middeleeuwse binnenstad van Tallinn is DE reden om de stad te bezoeken. Je waant je hier terug in tijd. Maak een stadswandeling, beklimde ST. Olaf Kerk, bezoek het stadsdeel Toompea en vergeet vooral de uitkijkpunten niet vanwaar je een prachtig uitzicht over de oude stad hebt. Lees meer over de bezienswaardigheden in Tallinn in onze blog ‘Stedentrip Tallinn: waan je terug in de middeleeuwen‘.

Tallinn Highlights

Wat kun je nog meer in Tallinn doen?

Tallinn is een uitstekende uitvalsbasis om een dagtrip te maken naar Helsinki. In ongeveer twee uur steek je met de ferry de Finse Golf over van Tallinn naar Helsinki. Lees hierover meer in onze blogpost: Helsinki in 1 dag: een dagtrip vanuit Tallinn.

Wat viel er tegen?

Niets :). Wij vinden Tallinn de leukste stad van Europa en kunnen geen tegenvallers bedenken.

Wat kost een stedentrip naar Tallinn?

De prijzen voor vliegtickets naar Tallinn variëren. Bij een aantal low cost Airliners kun je soms voor spotprijzen tickets bemachtigen. Hier komt dan het busvervoer van het vliegveld naar de stad bij (nog geen 2 Euro enkele reis per persoon). Reken voor een overnachting in Tallinn zo’n 25 Euro per persoon. In het oude centrum van Tallinn ligt alles op loopafstand van elkaar. Kosten voor het openbaar vervoer heb je dus niet. Entreeprijzen, voor bijvoorbeeld de beklimming van de St. Olaf kerk, liggen laag.

Wil je een dagtrip naar Helsinki maken? Voor 30 Euro (of soms minder) kun je de oversteek maken naar Finland. Op tijd boeken voor aanbiedingen! De Tallink Silja Line en de Linda Line Express hebben de beste vaarschema’s.

2 reacties

Leave a Comment