Bus Tallinn – Riga

Tussen de verschillende Baltische staten ontbreekt een goed spoorwegnetwerk. Desondanks behoort een gecombineerde stedentrip in de Baltische staten tot de mogelijkheden. Gezien de afstanden en de goede toestand van de hoofdwegen, is de bus een goede oplossing om van de ene stad naar de andere te reizen. Wij reisden per bus tussen Tallinn en Riga en geven in deze blogpost hier meer informatie over.

Busverbinding tussen Tallinn en Riga

Er rijden dagelijks meerder bussen tussen de hoofdsteden van de Baltische staten. Het is ook mogelijk om per bus naar Sint Petersburg af te reizen. De afstand tussen Tallinn, de hoofdstad van Estland, en Riga, de hoofdstad van Letland, bedraagt zo’n 300 kilometer. De reisduur per bus bedraagt ongeveer 4.5 uur. Onderweg wordt er kort gestopt in Pärnu. Het is dus mogelijk om Tallinn en Riga in een stedentrip te combineren. De bus rijdt de hele route over een prima begaanbare tweebaansweg weg. In Estland wordt de ‘snelweg’ nummer 4 gevolgd richting het zuiden. Eenmaal aangekomen in Letland gaat deze weg over op de A1.

Busmaatschappij Simple Express

Simple Express Bus Tallinn RigaEr rijden meerdere busmaatschappijen op het traject Tallinn – Riga. Wij hebben ten tijde van onze reis naar Helsinki, Tallinn en Riga gekozen voor de busmaatschappij Simple Express. Deze maatschappij rijdt met vrij nieuwe bussen. Er is airco en toilet aan boord. Wij hebben de busrit vooraf geboekt. Dit kan heel eenvoudig via de website van de busmaatschappij Simple Express. Wat betreft de prijs: deze bedroeg 10.50 euro per persoon (volwassene).

Update: anno 2014 is de prijs 13 euro per persoon.

Tallinn Coach Station en het Riga Coach Station

De bussen van de Simple (en Luxe) Express vertrekken in Tallinn vanaf het Tallinn Coach Station, gevestigd aan de Lastekodu 46. De bussen komen aan op het Riga Coach Station. Dit station is te vinden op dit adres: Prāgas iela 1. Vanaf dit busstation in Riga is het een klein stukje lopen naar de tramhaltes. Met het uitstekende netwerk aan tramlijnen kun je vervolgens doorreizen naar je eindbestemming. Wat betreft het reizen per tram (en het overig openbaar vervoer) in Riga een tip: reis niet zonder kaartje! Er wordt zeer regelmatig gecontroleerd en je krijgt zonder pardon een boete. Zie ons reisverslag Riga voor meer details…

Eén reactie

Leave a Comment