De kathedraal van Liverpool (Engeland): Anglican Cathedral

De grootste kathedraal van het Verenigd Koninkrijk staat niet in Londen, maar in het Noord-Engelse Liverpool. Deze kathedraal, de Anglican Cathedral, is daarnaast ook nog eens de op 5 na grootste ter wereld!

De Anglican Cathedral Liverpool

De kathedraal van Liverpool is gevestigd op de heuvel St. James’ Mount in Liverpool. Dankzij deze ligging is het statige gebouw al van een grote afstand te zien. De bouw van de kathedraal is net na het begin van de 20e eeuw begonnen. Het heeft maar liefst 74 jaar gekost om het bouwwerk te krijgen zoals het nu is.

De buitenkant van de kathedraal bestaat uit donkerrood zandsteen. Het gebouw lijkt aan de buitenzijde erg log. Het mooiste van de Anglican Cathedral zijn de enorme ruimtes. De lengte en de hoogte van het gebouw zijn enorm. Het is in vergelijking met veel andere kathedralen wat sober van binnen, maar de enorme hoge ruimtes zijn indrukwekkend en de mooie glas in lood ramen maken veel goed.

Anglican Cathedral Liverpool (kathedraal) - BuitenkantAnglican Cathedral Liverpool (kathedraal) - Binnenzijde

Bereikbaarheid, entree en openingstijden Kathedraal Liverpool

Anglican Cathedral Liverpool (kathedraal) - Buitenkant.De kathedraal is te voet bereikbaar. Het is namelijk slechts 10 minuten lopen van het Liverpool Central Station (het centrum van Liverpool). De Anglican Cathedral is gratis te bezoeken, maar er mag een vrije gift worden gedoneerd voor het onderhoud van het gebouw. De medewerkers zijn erg vriendelijk en geven graag uitleg over de kathedraal. Voor het beklimmen van de 101 meter hoge toren moet £5,- entree worden betaald. Je kunt dan met de lift en trap naar het hoogste punt van het gebouw. Je hebt dan uitzicht over de stad Liverpool met de haven en de rivier de Mersey. Kijk voor de actuele prijzen (en openingstijden) van de Anglican Cathedral op de website van de kathedraal.

Leave a Comment