Kerstmarkt Essen & Dortmund

Wie aan kerstmarkten denkt, denkt het eerst aan Duitsland. Ondanks dat ons eigen land en België ook mooie kerstmarkten hebben, gaan de Duitsers toch aan kop.


Duitsers zijn dol op feestdagen en weten elk jaar prachtige kerstmarkten op te bouwen. Eerder schreven we al over de kerstmarkten van Düsseldorf en Keulen. Dit jaar hebben we twee andere kerstmarkten bezocht, namelijk die van Dortmund en Essen. Allebei zijn het grote, gezellige en bovenal sfeervolle kerstmarkten.

Kerstmarkt Dortmund

In Dortmund kun je met meer dan 300 kramen uren rondlopen, snuffelen en genieten van de gezelligheid. Je vindt hier veel houten speelgoed, kerstversieringen maar het merendeel van de kraampjes bestaat uit lekkers.

 Kerstmarkt Essen (2)

De kerstmarkten in Dortmund staan op 4 verschillende pleinen maar alles is op loopafstand. Het treinstation is aan de rand van het centrum en hieronder bevind zich een grote parkeerplaats.
Een ander voordeel van Dortmund is dat het minder wordt bezocht door Nederlanders, zodat je toch nog het gevoel hebt dat je in Duitsland loopt :).

De kerstmarkt in Dortmund is te bezoeken van 19 november tot en met 30 december 2015

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 10:30-21:00 uur
Vrijdag & zaterdag 10:00-22:00 uur
Zondag 12:00-21:00 uur

Kerstmarkt Essen

Na heerlijk te hebben geslapen in het Mercure Hotel in Kamen/Unna zijn we doorgereden naar Essen. Naast het feit dat Essen een leuke stad is om te winkelen heeft het ook een sfeervolle kerstmarkt.

Dit jaar wordt de kerstmarkt voor de 43e keer gehouden en wordt druk bezocht door zowel de Duitsers als Nederlanders. Vanuit Nederland worden er diverse dagtochten aangeboden in verband met de goede ligging.

Met meer dan 250 kramen hoort de kerstmarkt in Essen bij één van de grootste kerstmarkten in Duitsland. De kerstmarkt bestaat uit kraampjes met diverse culturen, drank, eten en kerstartikelen.

Kerstmarkt Essen (1)

Parkhaus am Weberplatz is een goede parkeerplaats waar je een dagkaart voor € 4.50 kunt kopen. De parkeerplaats is op loopafstand van de winkelstraat en de kerstkraampjes.
De kerstmarkt in Essen is te bezoeken van 19 november tot en met 23 december.

Openingstijden
Maandag t/m donderdag 11:00-21:00 uur
Vrijdag & zaterdag 11:00-22:00 uur
Zondag 11:00-21:00 uur

2 reacties

Leave a Comment