De mooiste kerstmarkten van Duitsland: Düsseldorf & Keulen

Sla alle lijstjes er maar op na, de kerstmarkten van Düsseldorf en Keulen staan er steevast op vermeld. En dit is niet voor niets. In de periode voor kerst wordt in beide steden de binnenstad omgetoverd tot een kerstparadijs Uiteraard zijn de kraampjes met glühwein, gebakken champignons en broodjes met braadworsten op elke kerstmarkt in Duitsland in grote getale aanwezig!

Kerstmarkt Düsseldorf

DSC07628De kerstmarkt in de Duitse stad Düsseldorf behoort tot de mooiste van Duitsland. Gedurende 4 weken (vanaf eind november tot twee dagen voor kerst) zijn de straten mooi versierd en zijn er op verschillende plaatsen tal van kraampjes te vinden. Op 6 verschillende pleinen verspreid door de stad staan kraampjes met elk hun eigen thema. Middenin het centrum van de oude binnenstad op de Marktplatz staan de oude ambachten centraal. De kraampjes aan de Flinger Strasse lijken op de traditionele huisjes van Düsseldorf en de Gustaf Grundgens Platz heeft naast vele kraampjes ook een ijsbaan. De overige 3 kerstmarkten zijn te vinden op de Heinrich Heine Platz, Shadowplatz en aan de Stadtbrückchen. Je kunt je bezoek aan de kerstmarkt van Düsseldorf goed combineren met een bezoek aan de Königsallee en de Schadowstrasse. Beide zijn chique en populaire winkelstraten die tijdens de wintermaanden sfeervol verlicht zijn.

Overzichtskaartje van de kerstmarkten in Düsseldorf:


Kerstmarkten Dusseldorf weergeven op een grotere kaart

Kerstmarkt Keulen

Kerstmarkt Keulen (avond)In de kerstperiode wordt Keulen omgetoverd tot een sprookjesstad. De kerstmarkt van Keulen is verspreid over verschillende locaties in de stad. Het middelpunt is de Dom van Keulen. De kerstmarkt aan de oostzijde van deze schitterende kathedraal is de mooiste van de stad. De overige kerstmarkten zijn te vinden op de Alter Markt, Stadtgarten (gelegen aan de rand van het oudste stadspark) en de Rudolfplatz. Deze laatste is de kleinste, maar dankzij de mooi verlichte sprookjesfiguren zeker niet de minst mooie.

Overzichtskaartje van de kerstmarkten in Keulen:


Kerstmarkten Keulen weergeven op een grotere kaart

Keulen en Düsseldorf combineren in één stedentrip

Verblijf je een weekend in Keulen of Düsseldorf? Dan behoort een bezoek aan beide steden tot de mogelijkheden. Tussen beide steden bestaat er namelijk een uitstekende treinverbinding. De reistijd is ongeveer een half uur. Hierdoor kun je deze mooiste kerstmarkten van Duitsland prima combineren in één stedentrip! Lees ons reisverslag voor meer informatie.

Leave a Comment