Ontdek Brugge tijdens een citytrip

Brugge wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd en dat is niet voor niets. Het historische centrum van de stad heeft talloze straatje, steegjes en grachten. Wil je een onvergetelijke tijd tegemoet gaan in Brugge? Zorg er dan voor dat je onderstaande bezienswaardigheden en activiteiten niet mist!

Vaar door de stad

De ideale manier om Brugge beter te leren kennen, is door een vaartocht te boeken door de stad. Brugge wordt gekenmerkt door een grote hoeveelheid grachten en bruggen, dus het loont zeker om tijd door te brengen op het water. Het voelt net alsof je in Venetië bent. Uiteraard kun je ook de zogenaamde bruggentocht doen door Brugge.

DCF 1.0

Loop een of meerdere filmsets

Brugge is het decor geweest van diverse filmsets. Niet alleen romantische films, maar juist ook thrillers zijn opgenomen in Brugge. Wil je de ultieme filmervaring opdoen? Loop dan de filmset van je favoriete actiefilm. Ongetwijfeld zal je elementen tegenkomen die je ook in de film hebt gezien.

Verken het centrum van Brugge

Wist je dat het gehele centrum van Brugge is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO? De binnenstad van Brugge is grotendeels autovrij, dus je kunt er eindeloos ronddwalen. Historie, romantiek en indrukwekkende geveltjes kenmerken de binnenstad van Brugge. Voor een romantische overnachting boek je uiteraard een hotel in de binnenstad. Vanuit diverse hotels heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Brugge - Citytrip

The Chocolate Museum

Als er iets is dat typerend is voor Brugge, dan is het wel de overheerlijke chocolade. Choco Story is een museum dat volledig in het teken staat van chocolade en de geschiedenis hiervan. Het museum is geherbergd in een pand uit 1480. Uiteraard neem je wat chocolade of bonbons mee naar huis.

Andere niet te missen attracties

Naast bovengenoemde bezienswaardigheden en activiteiten zijn er nog een aantal attracties die je niet mag missen tijdens je verblijf in Brugge:

  • Prinselijk Begijnhof: ontdek de wit geschilderde huisjes uit de 17e en 18e eeuw.
  • Concertgebouw Brugge: geniet van de schitterende akoestiek in dit concertgebouw.
  • Belfort: deze middeleeuwse toren speelt elk uur met 47 klokken een indrukwekkend klokkenspel.

Er is dus genoeg te ondernemen in Brugge om er een geslaagde citytrip van te maken. Boek je reis online en geniet optimaal!

Brugge - Citytrip (3)

Vervoer naar Brugge

Vanuit Utrecht bereik je in 2,5 uur de Bourgondische stad Brugge. Uiteraard moet je dan geen last hebben van files. Vooral bij Antwerpen kan het tijdens de spits erg druk zijn. Houd daar rekening mee als je je autorit plant naar Brugge. Natuurlijk kun je ook de trein pakken naar deze Belgische top stad. Geniet met volle teugen van je verblijf in Brugge!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Reisfanaten.be, een website door en voor reisfanaten.

2 reacties

  • Wanda schreef:

    Leuk om al die bekende plekken weer te zien! Wij waren begin augustus in Brugge vanwege de Brugse Zandfeesten en hebben ons er toen prima vermaakt. Inderdaad, een stadswandeling gemaakt, even gekeken bij het Minnewater en het Begijnhof en verder vooral genoten van het heerlijke sfeertje wat er hangt.

Leave a Comment