Dagtrip VAE: reis per bus tussen Abu Dhabi en Dubai

De afstand tussen de emiraten Abu Dhabi en Dubai bedraagt zo’n 140 kilometer. Dankzij de uitstekende busverbinding is het prima mogelijk om een dagtrip te maken vanuit Abu Dhabi naar Dubai of omgekeerd. Wil je weten hoe? In dit artikel leggen we het je uit!

Bus Abu Dhabi – Dubai

De beste optie om op eigen gelegenheid van Abu Dhabi naar Dubai te reizen, is per bus. Er bestaat een uitstekende busverbinding tussen Abu Dhabi en Dubai. De bussen zijn comfortabel, de reistijd is goed te doen en het is niet duur.

Busstation Abu Dhabi

De buslijn tussen Abu Dhabi en Dubai wordt geëxploiteerd door de RTA (Roads & Transport Authority). De meeste bussen naar Dubai vertrekken in Abu Dhabi vanaf het centrale busstation Al Wahda Mall. Buslijn E1 brengt je vanaf hier in een directe verbinding naar Dubai. Verblijf je net als wij in een hotel op het vliegveld van Abu Dhabi? Dan kun je ook besluiten om gebruik te maken van de buslijn van Etihad Airways. Wanneer je met deze maatschappij hebt gevlogen, kun je op de dag van aankomst zelfs gratis per bus doorreizen naar Dubai. In de andere gevallen kost de busreis 80 Dirham (zo’n 16 euro) per persoon. Dit is wel aardig wat meer dan de prijs die je betaalt voor de reguliere buslijnen. Kijk voor meer informatie op de website van Etihad Express.

Het Al Wahda busstation is vanaf het vliegveld met een directe busverbinding te bereiken. Op het Wahda busstation kun je bij het loket kaartjes kopen voor de bus naar Duabi. De prijs van het busticket van Abu Dhabi naar Dubai bedraagt 25 Dirham (ongeveer 5 euro) per persoon. De afstand van zo´n 130 kilometer wordt binnen 2 uur afgelegd.

Al Wahda busstation Abu DhabiLoket van het Al Wahda busstation Abu Dhabi

Busstation Dubai

Vanaf Dubai vertrekken en arriveren er vanaf diverse plaatsen bussen van en naar Abu Dhabi. Het busstation IBN Battuta busstation in Dubai is het makkelijkst toegankelijk, aangezien het direct naast de metrohalte IBN Batutta ligt. Op dit busstation kun je geen kaartjes kopen. Je moet je bij de juiste bushalte opstellen in een rij. De bussen vertrekken hier 1x per uur. Het kan zijn dat er veel mensen staan te wachten. Wanneer de bus vol is, moet je wachten op de volgende bus. Normaal gesproken kunnen er 48 passagiers in een bus. De bussen worden niet volgepropt en je hebt daardoor sowieso een zitplaats. In de bus komt er iemand langs waar je kaartjes kunt kopen. Het is daarom makkelijk om gepast geld bij je te hebben.

Vanaf het Al Ghubaiba Busstation in Dubai vertrekken en arriveren frequenter bussen van en naar het Al Wahda busstation in Abu Dhabi. Dit busstation is middels buslijn 29 in een directe verbinding te bereiken vanaf de Dubai Mall.
Kijk voor het volledige overzicht (inclusief timetables) van alle busverbindingen tussen Abu Dhabi en Dubai op de website van de RTA, Roads & Transport Authority VAE.

Bus Abu Dhabi - DubaiAl Ghubaiba busstation Dubai

Wil je meer weten over een dagtrip van Abu Dhabi naar Dubai? Lees dan ons reisverslag over Abu Dhabi en Dubai.

3 reacties

Leave a Comment