Budget wereldreis: Reizen in Abu Dhabi en Dubai – De kosten

Wat kost het wanneer je een aantal dagen wilt verblijven en rondkijken in Abu Dhabi & Dubai? In deze blogpost geven we inzicht in onze uitgaven tijdens ons verblijf in de Verenigde Arabische Emiraten, zodat je een indruk kunt krijgen van de reiskosten in dit land.

Wie aan Abu Dhabi en Dubai denkt, denkt aan luxe, luxe en nog eens luxe. Je zult misschien denken dat al deze luxe gepaard gaat met hoge kosten. Dit is niet per definitie het geval! Je kunt de Verenigde Arabische Emiraten ook bezoeken met een relatief klein budget.

VAE-Dirham: de munteenheid van de Verenigde Arabische Emiraten

De officiële valuta van de Verenigde Arabische Emiraten is de Dirham. 1 Dirham bestaat uit 100 fils. De gangbare munten in omloop zijn 25 fils (met de afbeelding van een gazelle), 50 fils (zeshoekig muntje) en 1 dirham (met een afbeelding van een koffiepot). De biljetten kunnen een waarde hebben van 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 of 1000 Dirham. Op de biljetten staat de waarde in het Engels aangegeven. Op de munten niet! Er zijn in Abu Dhabi en Dubai voldoende pinautomaten te vinden. Let er wel op dat je Nederlandse bankpas ingesteld is op ‘Wereld’, anders kun je niet pinnen.

Verenigde Arabische Emiraten - Dirham munten SAMSUNG SAMSUNG

Wij hebben tijdens ons verblijf in de Verenigde Arabische Emiraten Abu Dhabi en Dubai bezocht. Tijdens onze reis hebben we al onze uitgaven onderverdeeld in de volgende categorieën:

 • Slapen (overnachting)
 • Eten (ontbijt, lunch, diner, snacks, boodschappen, drinken)
 • Vervoer (bus, trein, binnenlandse vlucht, taxi)
 • Excursies (waaronder ook entreegelden)
 • Overig (souvenirs, wassen, visa)

Totale kosten Abu Dhabi & Dubai

In het onderstaande kostenoverzicht zijn we van een verblijf van 5 dagen uitgegaan. Dit is ook reëel, aangezien we op de aankomstdag pas om 23.30 uur plaatselijke tijd arriveerden in Abu Dhabi en op de laatste dag om 9.30 uur ’s ochtends weer vertrokken. Wij konden Dirhams pinnen tegen de volgende wisselkoers:

1 Euro = 4,9373 Dirham
1 Dirham = 0,20254 Euro

In totaal gaven wij in Abu Dhabi en Dubai €416,62 uit. Dit komt neer op €41,63 per persoon per dag.

Slapen: €25,67
Eten: €10,75
Vervoer: €5,21
Excursies: €0
Overig: €0

Toelichting op de kosten

Abu Dhabi staat bekend om haar vele luxe hotels. De prijzen per overnachting kunnen enorm oplopen. Gelukkig zijn niet alle hotels in Abu Dhabi zo duur. Er zijn diverse luxe hotels (niet luxe hotels bestaan niet in Abu Dhabi) die goed betaalbaar zijn. Desondanks zal aan het slapen wel het grootste deel van je reisbudget opgaan in Abu Dhabi of Dubai.

In Abu Dhabi hebben we 5 nachten (zonder ontbijt) in het Premier Inn Abu Dhabi international Airport Hotel geslapen. Het hotel heeft een ideale ligging (direct naast het vliegveld) en is in september 2013 geopend. Het is dus nog helemaal nieuw. Het Premier Inn Airport Hotel was ten tijde van onze boeking het goedkoopste hotel van Abu Dhabi. Het Premier Inn Airport Hotel mag dan wel één van de goedkopere hotels in Abu Dhabi zijn, je krijgt er veel voor terug!: een zwembad op het dak, een fitnesszaal, gratis shuttleservice naar diverse bestemmingen in Abu Dhabi, grote en splinternieuwe kamers en zeer hulpvaardig en vriendelijk personeel.

Abu Dhabi - Zwembad Hotel Premier Inn Airport Abu Dhabi - Fitnesszaal Hotel Premier Inn Airport

Het eten kun je zo duur maken als je zelf wilt. Er zijn in Abu Dhabi en Dubai vele luxe restaurants te vinden. Wij hebben voornamelijk gegeten in de foodcourts van de shoppingmalls. Ter indicatie: voor een (groot) bord pasta betaal je in de foodcourts zo’n 25 Dirham (€5). Een BigMac (altijd handig om prijsniveaus van landen mee te vergelijken) kost bij de MC Donald 13 Dirham (€2,63). Inderdaad, goedkoper dan in Nederland dus.

De vervoerskosten konden we laag houden door gebruik te maken van de gratis shuttleservice van het hotel. Daar waar nodig en mogelijk, hebben we gebruik gemaakt van de lokale bussen (lees ook: de busreis van Dubai naar Abu Dhabi). We hebben nergens entreegelden betaald: alles wat we hebben bekeken (onder andere ook de Sjeik Zayed-moskee), was gratis te bezoeken. Ook hadden we geen overige kosten: we hadden onze kleren op onze vorige verblijfplaats al gewassen en een visum krijg je gratis bij aankomst (stempel in je paspoort).

Benieuwd wat je allemaal in Abu Dhabi en Dubai kunt zien en ondernemen? Lees dan ons reisverslag.

8 reacties

 • Arnold schreef:

  Interessant blog om te lezen! Je kunt het inderdaad zo duur maken als je zelf wilt. Mijn vrouw en ik zijn helemaal weg van Abu Dhabi en Dubai. Wij zijn hier al meerdere keren op vakantie geweest en dit is altijd super bevallen.

  • Reisbloggers schreef:

   Hallo Arnold,

   Dank voor het compliment! We kunnen het ons wel voorstellen dat mensen vaker naar Abu Dhabi / Dubai gaan. Heerlijk om er een paar dagen te verblijven.

   Greetz,
   Reisbloggers

 • Karin schreef:

  Ook ik ben vaker in Dubai geweest, maar nog nooit in Abu Dhabi, al ben ik hier wel erg benieuwd naar! Hopelijk gaat in de volgende jaren een van de vakanties naar Abu Dhabi! Leuk in ieder geval om dit blogbericht te lezen.

 • sun schreef:

  mooi info hier. Waar kan ik een goedkope hotel boeken?
  ik wil een stopover van een dag maken wanneer ik naar Bangkok ga?

  gr,Sun

  • reisbloggers schreef:

   Goedemiddag,

   In Abu Dhabi is het Priemier Inn (op het vliegveld) een perfect hotel voor een goede prijs. In Dubai hebben we niet overnacht, dus daar kan ik je verder geen informatie over geven.

   Groetjes,

 • Student schreef:

  Hoi,

  Heeft iemand ervaring met een busreis van Dubai naar de moskee Sjeik Zayed moskee in Abu Dhabi? Wij willen met 25 studenten een low-budget dagtrip maken naar deze moskee vanuit Dubai met het openbaar vervoer.
  Ik weet dat het 4 uur reizen is met het ov maar dat hebben we er voor over.

  • reisbloggers schreef:

   Goedemiddag,

   Ik weet niet of er een rechtstreekse bus is van Dubai naar de moskee in Abu Dhabi. Misschien is er voor zo’n grote groep wel privévervoer te regelen?

   Groet,

Leave a Comment