Singapore on a budget: Hoe houd je Singapore betaalbaar?

Singapore is een dure stad, maar geloof het of niet, je kunt je uitstekend vermaken in Singapore met een klein budget! Met deze tips kun je prima langer in Singapore verblijven zonder een hoop geld uit te geven.

Veel backpackers proberen zo kort mogelijk in Singapore te verblijven omdat het zo duur is. Ja, Singapore is een stuk duurder dan andere Aziatische landen. Dit wil echter niet zeggen dat het ook gelijk onbetaalbaar hoeft te zijn. Het is weliswaar niet altijd even makkelijk om hier de kosten laag te houden, maar het is goed te doen! Gebruik onderstaande tips om geld te besparen en gelijkertijd optimaal te genieten van Singapore.

Goedkoop reizen in Singapore: koop de EZ-link Card

Als je regelmatig met het openbaar vervoer in Singapore wilt reizen, is al snel voordelig om een EZ-link Card aan te schaffen (prijs: 5 SGD). Dit is een prepaid kaart die je in de metro en de bussen kunt gebruiken. Het werkt net als een ov-chipkaart en je hoeft daarom dus geen losse kaartjes meer te kopen. Het reizen met de EZ-link Card is voordeliger dan telkens een los kaartje kopen. Niet gebruikt reistegoed kun je aan het einde van je verblijf in Singapore bij de ticketbalie op het metrostation laten terugstorten. Het nadeel van het terugvragen van je reistegoed is alleen wel dat je EZ-link Card dan onbruikbaar is geworden. Dit betekent dat je er geen geld meer op kunt zetten en er dus niet meer mee kunt reizen. Bij een volgend bezoek aan Singapore zul je dus weer een nieuwe EZ-link Card moeten aanschaffen.

Goedkoop overnachten in Singapore #1: neem een slaapzaal

Slaapzaal Bunc @ Radius Little IndiaHet is lastig om een goed hotel te vinden in Singapore als je een klein budget hebt. De reviews die je kunt lezen op de bekende boekingssites, nodigen niet echt uit om een hotel in het goedkoopste segment te boeken. Een veel betere optie is daarom om te overnachten in een hostel en te slapen op een slaapzaal. Wij waren er eerst niet happig op, maar gezien de prijs/kwaliteit verhouding leek het ons de beste optie. Wij sliepen op een slaapzaal in het Bunc @ Radius Little India en dit is ons 100% meegevallen. Het hostel is gelegen in de wijk Little India op korte loopafstand van het MRT station. Er zijn volop eetgelegenheden in de buurt te vinden.

Goedkoop overnachten in Singapore #2:

Kies een hostel/hotel in Little India of China Town. In deze wijken van Singapore vind je de goedkopere accommodaties om te overnachten. Zowel Little India als China Town zijn aangesloten op het MRT netwerk en daardoor uitstekend met het openbaar vervoer bereikbaar. Daarnaast is grote voordeel dat je genoeg goedkope en lekkere eettentjes (en buurtsupermarktjes) vlakbij je slaapplek hebt!

Singapore: op zoek naar goedkope souvenirs

De goedkoopste souvenirs vind je in de wijken Chinatown of Little India. De souvenirs in het winkeltje bij de Merlion (de water spuwende leeuw in Marina Bay) zijn erg duur. De goedkoopste ‘souvenirs’ (en misschien nog wel een mooier) kunnen natuurlijk ook je eigengemaakte foto’s zijn.

Goedkoop eten in Singapore: straatstalletjes in Little India en China Town

Eetstalletjes Tekka MarketJe kunt in Singapore eten in één van de vele luxe restaurants in het stadsdeel Marina Bay. Je bent er alleen wel nog duurder uit dan in Nederland, want je moet er een fors geldbedrag voor overhebben om hier wat te eten. Wil je goed en lekker eten in Singapore voor een fractie van het bedrag dat je kwijt bent in de luxe restaurants? Vermijd dan westers eten en ga eten bij de straatstalletjes in de wijken Little India (Tekka Market) of China Town. Hier betaal je voor een portie rijst met eend (of kip) niet meer dan 3 SGD (= €1,80).

Geniet van de gratis bezienswaardigheden

In Singapore kun je veel doen en bekijken zonder toegangsgelden uit te geven. Alleen als je ergens naar binnen wilt of naar de top van bepaalde gebouwen wilt, moet je entree betalen. Gelukkig is Singapore een stad waar vele gebouwen alleen al van de buitenkant indrukwekkend genoeg zijn, zoals de Merlion, Marina Bay Sand, de skyline en de vele shoppingmalls. Maak een stadswandeling door Singapore en kijk zelf hoeveel je kunt zien zonder geld uit te geven!

Goedkope activiteiten in Singapore: Bezoek een natuurpark

Op zoek naar mooie activiteiten die minder met de stad Singapore zelf te maken hebben? Bezoek dan bijvoorbeeld het Sungei Buloh Wetland Reserve waar je in de mangrovebossen op zoek kunt gaan naar varanen. Op de doordeweekse dagen is dit natuurreservaat zelfs gratis te bezoeken. Lees onze blogpost Natuur in Singapore, Het Sungei Buloh Wetland Reserve voor meer informatie over dit natuurpark.

Gratis bezienswaardigheden Singapore Varanen Sungei Buloh Wetland Reserve Singapore

Vermijd het kopen van spullen in Singapore

Probeer te vermijden dat je in Singapore toiletartikelen of kleding te moeten kopen. Zorg dat je hiervan voldoende bij je hebt of, indien mogelijk, stel deze aankopen uit totdat je in een van de buurlanden van Singapore bent. Je zult in Singapore namelijk vele malen meer betalen dan in de rest van Azië.

Het je zelf nog budgettips voor Singapore? Laat het ons hieronder weten!

Reizen in Singapore: met welk budget moet je rekening houden?

In deze blogpost is gesproken over prijzig, duur, goedkoop en lage kosten. Maar wanneer is iets duur of goedkoop? Oordeel voor wat betreft Singapore zelf! Lees onze blogpost Budget wereldreis: Backpacken in Singapore – De kosten en het reisbudget waarin we een gedetailleerd kostenoverzicht hebben gemaakt van onze uitgaven in Singapore. Deze informatie helpt je hopelijk met het opstellen van een realistisch reisbudget voor een reis naar Singapore!

Leave a Comment