Bus Singapore – Malakka: informatie over kosten en tickets

Het plaatsje Melaka is een populaire reisbestemming in Maleisie en een ideale tussenstop op de weg van Singapore naar Kuala Lumpur. Er rijden veel lange afstandsbussen op het traject Singapore – Malakka. Welke busmaatschappij kies je?

De rit van Singapore naar Melaka bedraagt zo’n 250 kilometer en duurt 3 tot 4 uur. Er zijn veel busmaatschappijen die een directe busverbinding tussen deze twee steden verzorgen. De prijs is afhankelijk van de busmaatschappij, maar ligt gemiddeld zo rond de 25 Singapore Dollar per persoon wanneer je vanaf Singapore naar Malakka reist. De meeste bussen langeafstandsbussen vertrekken van de Golden Mile Tower in Singapore, vlakbij de wijk Little India.

Bus Singapore – Malakka: Hoe koop je de bustickets?

Wij hebben de busrit van Singapore naar Melaka geboekt via de website http://www.busonlineticket.com/. Je betaalt per creditcard en je ontvangt per mail een bevestiging en een reserveringscode met de stoelnummers. Je hoeft dit niet uit te printen. Je kunt de bevestigingsmail ook op je smartphone laten zien bijvoorbeeld.

Het is niet persé nodig om de busrit online vast te leggen. Je kunt ook busritten met vele verschillende bestemmingen boeken bij één van de boekingskantoortjes van de busmaatschappijen die volop te vinden zijn bij de Golden Mile Tower, de plek waar de meeste bussen ook vertrekken.

De bussen arriveren in Melaka op het busstation Melaka Sentral. Vanaf hier kun je eenvoudig met de stadsbussen naar het centrum van de stad.

Bus Singapore – Malakka: het passeren van de grens

Het passeren van de grens tussen Singapore en Malakka stelt niet heel erg veel voor. Je stapt de bus uit, loopt door de terminal, je krijgt een stempel in je paspoort en je kunt de bus weer in. Een klein stukje verderop moet je weer de bus uit (ditmaal moet de bagage mee), je loopt door de immigratiedienst, de bagage wordt gecheckt door middel van een scanner en je kunt de bus weer in. De langeafstandsbussen wachten op je! Je stapt dus weer in dezelfde bus.

Bus Singapore Malakka: StarMart Express, onze ervaringen

Er is veel keus wat betreft de busmaatschappijen. Melaka – Singapore is een populaire route en er valt dus aardig wat te kiezen. Wij hebben gekozen voor de StarMart Express bus en hebben hier absoluut geen spijt van gehad. Wij reisden met een bus met een capaciteit van 28 personen. Slechts 12 plekken waren bezet. De bussen van Starmarket Expres zijn comfortabel: de temperatuur is aangenaam en je hebt belachelijk veel beenruimte. Later, toen we per bus van Melaka naar Kuala Lumpur zijn gereisd, hebben we daarom wederom voor deze busmaatschappij gekozen.

Singapore - Malaka bus Starmart Singapore - Malaka Bus Starmart binnen

6 reacties

 • lveldwijk@hotmail.com schreef:

  Bedankt voor de informatie. Dit is precies waar ik naar op zoek was! 🙂
  Onze geplande busreis is van Singapore naar Malakka en door naar Kuala Lumpur.

  Gr. Lesley

 • Max schreef:

  Zeker handige informatie!!

  Hoe zit dat eigenlijk met toiletten in bus?
  Zijn die toevallig aanwezig? 🙂

  Grt,
  Max

  • reisbloggers schreef:

   Daar heb ik destijds ook informatie over proberen te vinden. Zonder al te veel resultaat. Als er iemand is die hier meer over weet? Laat het ons weten in een reactie! De bus hierboven beschreven, heeft geen toilet aan boord.

   Groet,
   Jeffrey

 • Lesley schreef:

  Alles is precies zoals hierboven is beschreven.
  Echt top! En tijdens de 2 busstops zijn er wc’s aanwezig. Één klein dingetje reis niet op vrijdags (weekend) dan is het namelijk bere druk richting Maleisië. Iedereen wilt dan naar huis of maken een weekendtrip naar Maleisië. Met lange wachtrijen voor paspoort/Security checks…

 • Jakiem schreef:

  Deze informatie is wat ik zocht voor mijn reis in 2019

Leave a Comment