De foto en zijn verhaal: wat zit er in deze wc-pot?

Nee, het is niet wat je gelijk denkt als je deze vraag ziet. Je verwacht er iets anders aan te treffen dan wat wij in Cambodja in de wc-pot aantroffen.

Na een hele dag met een gids op stap te zijn geweest in het Voen Sai district, waren we best vermoeid toen we terugkwamen bij de Treetop Ecolodge in Banlung (het noordoosten van Cambodja). Bij terugkomst in ons hutje, wilde ik gelijk maar even een plasje doen. Gelukkig (gelukkig gelukkig gelukkig gelukkig) zag ik onderin de wc iets liggen waarvan ik gelijk dacht: WAT is dat. Twee glazige oogjes keken me aan:

Een kikker onderin de wc-pot

Ja, je ziet het goed: dat is een hele dikke kikker. Dan is het toch lastig dat je niet staand kunt plassen. Het zal je maar gebeuren: je gaat zitten en je voelt opeens iets tegen je aanspringen. Je schrikt je de @$#@*#@. Dat we in de badkamer op moesten passen, wisten we al. Gisteravond zat deze vriend op een balk boven de douche:

badkamer-gekko

Nadat Jeffrey (held) iets op de spoelknop had gedrukt, sprong de kikker met een grote boog op het wastafeltje. Angstvallig hield ik het beestje in de gaten. Plassen hoefde ik al lang niet meer, dat kwam later wel. Snel het licht uit en hopen dat dat glibberige beest zo snel mogelijk weer naar buiten zou gaan. Tussen de muur van de badkamer en het dak zat een open ruimte van zo’n 20 centimeter (gelukkig is was het slaapgedeelte wel helemaal afgesloten) waardoor de kikker naar binnen is gekomen. Dat beestje zal wel hebben gedacht: ik ga lekker onderin dat poeltje zitten.

De kikker in de badkamer

1 Ding hebben we er wel van geleerd en willen we je als tip meegeven: doe het deksel van de wc altijd naar beneden als je in de tropen bent…

Treetop Ecolodge Cambodja

Leave a Comment